Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов пред МИА: Пожелаваме успех на Македония

Политика

Борисов пред МИА: Пожелаваме успех на Македония

Борисов пред МИА: Пожелаваме успех на Македония - Tribune.bg
Снимка:

Договорът с България помогна за западната перспектива на Скопие

Договорът с България и договорът с Гърция откриха голяма перспектива за Македония. Това заявява българският премиер Бойко Борисов в интервю за македонската агенция МИА. Стискаме палци и пожелаваме успех на Македония, заявява Борисов по повод последните събития около западната ни съседка и обяснява, че най-важното е да няма намеса.

„Винаги съм внимавал да не се намесвам във делата на друга държава“, категоричен е Борисов.

„Това, което се отнася за България и Македония е Договорът за добросъседство. Имаше силни нападки срещу него, но въпреки това ние проявихме воля и го подписахме. И той даде тази перспектива да се върви в тази посока. След това, по време на Европейския съвет в София, при българското председателство на ЕС, софийската декларация, мисля, че начинът, по който Западът - и САЩ, и ЕС, подкрепиха действията ни, също дадоха огромна перспектива за вас. Тук се включват решенията взети от властите в Скопие и подписването на договорите както с България, така и с Гърция. Така че това, което зависеше от България, като добросъседска, най-близка страна за вас, го направихме. Стискаме палци и пожелаваме успех. Всяка друга намеса не е правилна, дори да изразя своето мнение“, коментира премиерът. 

Българският премиер подчертава, че инфраструктурното свързване между страните на Балканите е особено важно, и "колкото по-бързо се свържем, толкова по-добре".

„Тук няма политика, това значи свързаност, това значи успех, това значи бизнес, това значи туризъм, културен, религиозен, всякакъв туризъм. Сега работим със Световната банка, както и с други финансови институции, Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка и, според мен, София-Скопие-Тирана като един проект трябва да започне да се реализира“, е мнението му.

Българският премиер добавя, че на срещата на върха между Европейския съюз и Арабския свят е станало дума и за газовото свързване, включително на Балканите. 

Интервюто е дадено в Атина, където Борисов участва в третата среща на върха между ЕС и Арабския свят.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Калин Успех заслужават го
31.10.2018 17:11 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети