Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за думите на Симеонов към майките: Този език е недопустим

Политика

Борисов за думите на Симеонов към майките: Този език е недопустим

Борисов за думите на Симеонов към майките: Този език е недопустим - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът поднесе извинение от името на правителството

Премиерът Бойко Борисов поднесе извинение от името на правителството на майките с деца с увреждания. Причина за това е изказването на вицепремиерът Валери Симеонов, че тези майки са „кресливи жени с уж болни деца“. Премиерът категорично се разграничи от това изказване.

„Този език е недопустим и неправилен“, категоричен бе Борисов, който коментира темата в Брюксел.

„Мога само да им кажа като премиер и като човек едно голямо „Извинявайте““, каза той и призова и самия вицепремиер да се извини.

Премиерът призова и нещастието на хората да не се използва за политически цели, както от опозицията, така и от правителството.

"Ако се върнем във времето, когато БСП е била мандатоносител, какво е отделяно от бюджета за тези хора - ще видите стотици милиони разлика с отделяното от това правителство в годините. Абсолютно разбирам майките. Когато обаче застанат до БСП, протестът им става политически. Какво са направили БСП за тях през десетилетията от 1944-45 г., кой създаде системата - ние, преди 10 години? През това време в три от тях не сме управлявали и през тези три години падна и КТБ, и се наложи да платим техните подписи за реакторите за АЕЦ "Белене", за двете американски топлоцентрали - 6,7 млрд. лева. Щяхме да ги дадем за тези хора", допълни премиерът.

Той посочи и че се отнася с уважение към проблема на майките и изпълнява поетите ангажименти към тях. Законът за хората с увреждания, който бе изготвен заедно с тях, вече бе одобрен от правителството. Предстои той да бъде внесен в НС и да бъде гласуван следващия петък.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати