Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за оставките след случая край Своге: Поемаме политическата отговорност

Политика

Борисов за оставките след случая край Своге: Поемаме политическата отговорност

Борисов за оставките след случая край Своге: Поемаме политическата отговорност - Tribune.bg
Снимка:

В понеделник обсъждат новите министри

„Когато се допускат грешки съм безкомпромисен. Поемаме политическата отговорност. Хората, които отстраняваме, са кадри, допринесли много, но идва момент, в който трябва да се разделим.“ Така премиерът Бойко Борисов коментира приетите вчера оставки на вътрешния министър Валентин Радев, транспортния Ивайло Московски и регионалния Николай Нанков. Те дойдоха след трагичния инцидент край Своге, където в катастрофа загинаха 17 души.

„Министър Нанков е прекрасен специалист, един от най-добрите. Можем ли да обясним на хората, че са изпратени 5 писма и няма сила, която да ги накара да ремонтират пътя,“ коментира Борисов. По думите му въпреки трудностите, министерството е можело да предотврати случилото се и това налага да се понесе политическа отговорост. „Трябва да сме неотклоними“, каза Борисов, докато говореше за сигурността. „Колко години говорим за коланите в автобусите“, попита той и обясни, че въпреки загубите за бранша, това трябва да се направи. Той посочи, че животът и сигурността на хората са най-важни, а автобусните фирми ще трябва да инвестират в закупуването на седалки с колани.

Премиерът коментира катастрофата в Харманли, в която бащата на президента Румен Радев блъсна инвалид, а за случая се разбра повече от седмица по-късно. „Гледах клипа. Гледах действията на полицаите. 45 минути- мърлява работа. Чак на 25-тата минута започва обезпечаване на катастрофата. Отиват после на оперативка с един случайно попаднал там човек. Защо не попадна там случайно човек от ГЕРБ“, попита Борисов, като визираше, лидерът на БСП в Харманли Михаил Лисков, който твърдеше, че случайно попаднал на мястото на катастрофата. „Накрая изкарали невинния-виновен, а той нямал претенции. Министър Радев не може да си контролира хората, оставка“, коментира Борисов.

По принцип министрите, които подадоха оставките си, са от квотата на ГЕРБ и сами разбирате, че ние по никакъв начин не казваме, че носят вина, каза зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. И допълни, че партията винаги е заявявала, че за нея властта не е привилегия, а отговорност, и когато застанеш и обясниш защо подаваш оставката си, трябва да бъде възприето.

Премиерът съобщи още, че в понеделник ще има среща с лидерите на Обединени патриоти, за да обсъдят новите кандидатури за министерствата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати