Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за протестите: Цените на горивата падат (ОБНОВЕНА)

Политика

Борисов за протестите: Цените на горивата падат (ОБНОВЕНА)

Борисов за протестите: Цените на горивата падат (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Полагаме огромни усилия, но това зависи от пазара на петрола, заяви премиерът

„Полагаме огромни усилия да намаляваме цените на горивата, но те не зависят от нас, а от пазара. Те падат в момента, но не заради протестите, а защото цената на петрола пада. В момента с 20 ст. са паднали, това е пазар.“ Така премиерът Бойко Борисов коментира недоволството от високите цени на горивата. Той даде интервю за bTV.

"Аз подкрепям демокрацията, а протестът е начин да изразиш мнение, но се надявам протестите да спрат при това положение. Ако един от параметрите в държавата не беше добър, можеше да се говори за оставка", категоричен беше Борисов. И подчерта, че два пъти е давал оставка, но в момента няма предпоставки за това.

Борисов коментира и протестите на майките на деца с увреждания. „С майките на деца с увреждания се разбрахме, отпуснахме 150 млн. лева повече в бюджета за догодина. А с едно непремерено и обидно за тях изказване Валери Симеонов ги върна на улицата. И ми е мъчно, и ме е яд“, заяви той.

„Аз се надявам, че той го е осъзнал“, каза още Борисов. И допълни, че на Коалиционен съвет всички помолили Валери Симеонов да се извини за изказването си, което след това той направил.

„Според мен беше искрен, защото има човек с увреждания в семейството и знам колко тежко и трудно го понася“, коментира премиерът.

„Нинова припознава ли се в това, че нейните депутати нарекоха 80% от хората дебили“, коментира Борисов изказване на лидера на БСП, че щом премиерът не иска оставката на Симеонов, значи се припознава в него.

БСП и Румен Радев

„Имахме 2 години управление с яростни атаки от всички страни. И пак социалистите не могат да ни стигнат на избори. В протестите има платени и партийни интереси“, смята премиерът.

„Какво общо има президентската институция с „Визията за България“ на БСП? Той приема Корнелия Нинова. Тя излиза и казва, че президентът много е харесал някои визии. В същото време г-н Радев казва, че президентската институция е в края на законотворчеството. А „Визията за България“ е една глупост, която още не е и в началото на процеса. В същото време не иска да се срещне с представители на кметовете, шефа на бюджетната комисия, с финансовия министър“, коментира Борисов поведението на президента Радев и изказванията му. "Партията държава е неговата партия. Над 100 години са и го издигнаха за президент. ГЕРБ е от 10 години, каква партия държава“, допълни той.

„Да ни критикува колкото иска, но не може когато говори за партия държава да не спомене и БСП. Какви коли карахме по време на управлението на БСП? „Москвич“, „Лада“ и се чакаше 12 години, за да си купиш. Ако беше от партията държава, можеше да си купиш без ред“, каза още Борисов.

За акциите срещу олигарси

„Истински се надявам съдебната система да доведе процесите срещу олигарси до края. Искрено се надявам, че тя е независима. Баневи са задържани, а Арабаджиеви ги търсят във Франция. БСП да кажат за Баневи. Когато видяхме, че при алкохола има проблем, започнахме масираните проверки. Държавата реши да се справи сама с контрабандата. По наше време над олигарсите не е имало чадър“, категоричен беше Борисов.

Бонусите в Агенцията по вписванията

Има проверка в Агенцията от Инспектората към Министерството на правосъдието.

„И като го променим закона, ще изпаднем след това в следващия разход – как да привлечем в държавната администрация можещи, работещи хора, защото ние се конкурираме тука с частния сектор. И виждате какви са разликите в заплатите. Правим електронно управление, качваме електронни регистри, там на ИТ специалистите и на хората, които разбират от тази материя, заплатите са в пъти по-високи. Нашият проблем е как да привлечем добри специалисти, а ни трябват стотици във всичките тези сфери, от които държавата се нуждае, за да облекчи гражданите”, отбеляза Борисов.

Коалицията с Обединените патриоти

„Тази конфигурация е избрана от българските избиратели. Аз вярвам, че Волен Сидеров и Валери Симеонов съжаляват за думите си през годините срещу мен. Виждате, че аз не съм си позволил нито една квалификация срещу Румен Радев. Осъдих Волен Сидеров, а накрая платих 3 000 лв. за разходите от заплатата си“, заяви Борисов. И допълни: „Ако Валери Симеонов не беше лидер в Обединените патриоти, с които имаме подписано споразумение, щях да бъда неотстъпчив за оставката му. Няма да правя нов кабинет с този мандат, но оставки на министри ще има".


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов

Коментари (1)

Кирил Така е цените зависят от търговците, не от превителството
15.11.2018 10:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети