Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Боряна Димитрова, „Алфа“: Едва ли ще има предсрочни избори

Политика

Боряна Димитрова, „Алфа“: Едва ли ще има предсрочни избори

Боряна Димитрова, Алфа: Едва ли ще има предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

Евроизборите ще са тест и лакмус накъде вървят политическите настроения, „взрив“ от одобрение за спортния министър

Едва ли ще се стигне до предсрочни парламентарни избори освен при определени извънредни обстоятелства. Прогнозата е на Боряна Димитрова от „Алфа рисърч”. Пред БТВ тя заяви, че лакмус за това, накъде вървят политическите настроения, ще бъдат европейските избори.

„Евровотът ще бъде тест и ще бъде превърнат в обществен вот на недоверие или на доверие към управляващата коалиция. Ако тя спечели тези избори, това означава, че ще се върви наесен към местни избори и смятам, че ще изкарат своя мандат”, подчерта Димитрова.

Управляващата коалиция е с леко разклатени позиции. Усещането за нея не е за принципно разбирателство, а за разбирателство от седмица до седмица. Наблюдаваме това през целия летен период, изтъкна тя.

Според проучването на „Алфа рисърч” единственият министър, който бележи успехи, е спортният министър Красен Кралев. Спрямо предишните месеци той има буквално взрив от одобрение. Това се дължи на трите световни първенства, които бяха организирани в България, отбеляза Боряна Димитрова.

С 2,5% се стопява разликата между ГЕРБ и БСП и тя изцяло се дължи на отслабените позиции на управляващите, а не на мобилизация на БСП. В момента обаче не се очертава някаква убедителна обществена алтернатива.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Илиян За какво са ни правителството се представя блестящо
09.10.2018 10:27 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети