Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Боряна Димитрова: Кметът Терзиев е в капан. Победата с председателя на СОС се оказа поражение

Политика

Боряна Димитрова: Кметът Терзиев е в капан. Победата с председателя на СОС се оказа поражение

Боряна Димитрова: Кметът Терзиев е в капан. Победата с председателя на СОС се оказа поражение - Tribune.bg
Снимка:

Според нея избори 2 в 1 няма да има

„Кметът на София е в капан. При гласуването на председател видяхме категоричен обрат – на 180 градуса. Нещата изглеждаха отпушени, и от победа изборът на председател на СОС се оказа поражение за ПП-ДБ, те бяха направо в обсада“, заяви пред БНТ социологът от „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова.

По думите ѝ ако съветниците на ПП-ДБ-СС не влизат на заседания, това означават да бойкотират собствения си кмет. Ако пък гласуват за политики, които не са част от техните политики – е също риск за техния кмет. Този проблем ни води към идеята, че нищо не е договорено докато всичко не е договорено, коментира социологът.

Димитрова смята, че в момента се тестват  едни други мнозинства, които да бъдат около ГЕРБ – не цялото БСП, не цялото „Възраждане“.

Освен това е много трудно да участващ в мнозинство с политически сили, с които не се харесват. Още по-трудно обаче е когато един победител има едно мнозинство, което е срещу него.

Боряна Димитрова смята, че ако ротацията се осъществи, нарастват шансовете да се изкара 4-годишен мандат на това управление.

„Има една обективна предпоставка – тази коалиция е обречена на вътрешно напрежение. То е заради това, че ПП-ДБ имат план да стеснят сферата на влияние на ГЕРБ. Вече се наблюдават стрели, ще видим по-гръмка риторика. Но моето лично мнение е, че тази ротация ще се осъществи. Не мисля, че ще има избори 2 в 1“, заяви тя.

По темата с външния министър Димитрова е на мнение, че ако ПП търсят излаз, той трябва да бъде през политическите аргументи и контакти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети