Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Боян Чуков: Гешев не е приемлива фигура за тези, които ползват БХК като инструмент за кадруване

Политика

Боян Чуков: Гешев не е приемлива фигура за тези, които ползват БХК като инструмент за кадруване

Снимка:

От Хелзинкския комитет писаха до президента да издигне кандидат за главен прокурор

„Включването на БХК в боричканията около назначаването на нов главен прокурор е много показателно. БХК има своята дълга история като „група за натиск“. В чия точно полза „натиска“ БХК е пределно ясно. Въпросът е дали президентът ще реагира на това подканване. Накратко, Иван Гешев не е приемлива фигура за тези, които ползват БХК като инструмент за кадруване“. Това написа във Фейсбук анализаторът на Боян Чуков.

Коментарът му е в отговор на отворено писмо на БХК до президента Румен Радев да издигне кандидат за главен прокурор, което не влиза в президентските му задачи.

Парадокс: Хелзинкският комитет иска от президента да се меси в работата на прокуратурата

През годините надделяват мненията, че БХК защитава неправилно и едностранно определени елементи от нашето общество. Организацията многократно е била обвинявана във финансиране от чужбина и в престъпления срещу българското общество.

От години БХК систематично атакува българските институции, когато те изпълняват задълженията си. Същевременно от организацията покровителстват различни групи и лица, представляващи заплаха за националната ни сигурност. Случаят с делото срещу радикалните ислямисти в Пазарджик например е изключително показателен за това.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още