Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Боян Чуков: Изключително ниско ниво на срещите на Кирил Петков във Вашингтон! Унижение!

Политика

Боян Чуков: Изключително ниско ниво на срещите на Кирил Петков във Вашингтон! Унижение!

Боян Чуков: Изключително ниско ниво на срещите на Кирил Петков във Вашингтон! Унижение! - Tribune.bg
Снимка:

„Изключително ниското ниво, на което е приет българският премиер, релефно показва отношението на Вашингтон към васална България“, отбелязва на Фейсбук страницата си дипломата Боян Чуков. Той е категоричен, че „в ролята на премиер да бъдеш приет от съветник по енергийните въпроси в Белия дом е даже в известен смисъл унижение. Както и да ти обърнат внимание координатор и подсекретар от американската администрация“.

„Това е ниво за срещи с посланик, но не и премиер на „суверенна“ държава, която се води „стратегически съюзник“, отбелязва Чуков.

Според него придружаването на Кирил Петков от двама български министри и един заместник-министър само може да ни натъжава. „Картината срещу делегация от премиер, двама министри и един заместник-министър да седи от страна на домакините един съветник... от гледна точка на протокола е меко казано гротескна“, смята бившият дипломат. Той коментира и липсата на среща с държавния секретар на САЩ.

„Даже Антъни Блинкен май не е намерил време да се отбие за една бърза снимка и ръкуване с Кирил Петков, премиер на Република България“, посочва Чуков. (бел. ред. в крайна сметка такава среща ще има, но оналйн)

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати