Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Боян Томов: Кметовете все повече се съобразяват какво искат гражданите

Политика

Боян Томов: Кметовете все повече се съобразяват какво искат гражданите

Боян Томов: Кметовете все повече се съобразяват какво искат гражданите - Tribune.bg
Снимка:

Гражданите са по-будни и активни, посочи управителят на Портала на българските общини

„Кметът трябва да бъде по-близо до хората, за да знае по-добре техните проблеми. Много е важно по-малко да обещава и повече да изпълнява“. Това мнение изказа в ефира на Радио Фокус управителят на Портала на българските общини Kmeta.bg Боян Томов. По думите му през годините комуникацията между градоначалника и гражданите се засилва.

„Хората очакват местната управа да работи за повече инвестиции, но гражданите все повече имат нужда от градска инфраструктура, паркове, места за отдих, уредени и чисти междублокови пространства. Ако един кмет направи 10 улички в квартала, вместо един булевард - хората много повече ще го признаят“, коментира още Томов.

Като негативен пример той посочи появата на управници само когато наближат избори.

„Гражданите са по-будни и активни, с по-голям контрол и социалните мрежи помагат за това", посочи Боян Томов. Той е на мнение, че кметовете са по-внимателни и все повече се стараят да изпълнят обещанията си.

Като проблем в малките български общини Боян Томов посочи ниското заплащане на администрацията и запазването на квалифицирани хора, които да развиват проекти. Другият проблем е децентрализацията, която зависи от изпълнителната власт. „Ако не се работи в тази посока - то това е тъжно, защото каквото се случва в града, виновен винаги е кметът“, допълни той.

Порталът на българските общини Kmeta.bg за седма година организира националното онлайн допитване „Кмет на годината“. Боян Томов посочи, че конкурсът всяка година придобива своята по-голяма популярност.

 „Повече хора, които гласуват, повече общини, които правят на местно ниво кампании, призовават своите съграждани да гласуват, призовават ги към равносметка кметовете в какви проекти са инвестирали, дали се справили добре, дали гражданите са ги оценили по подобаващ начин, дали не са сбъркали в избора си на проект”, допълни директорът на портала Kmeta.bg.

Победителят в конкурса „Кмет на годината“ ще стане известен след 15 септември и ще бъде обявен на церемония на 18 септември.

„Разчитам на позитивна кампания, на идеи. Политическите партии разбраха, че негативната кампания не води до нищо, а само до нисък резултат. Нека да чуят местното население, това което иска и да се насочат натам - градът да стане по-хубав“, коментира Томов за предстоящите местни избори.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Боян Томов

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати