Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: 2 години стъргане, чегъртане, търкане и накрая обрулиха границата (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов: 2 години стъргане, чегъртане, търкане и накрая обрулиха границата (ВИДЕО)

Бойко Борисов: 2 години стъргане, чегъртане, търкане и накрая обрулиха границата (ВИДЕО) - Tribune.bg

„Преди две години направихме най-трудното – прокопахме планината, така че това, което можете спокойно да обещавате, е, че в най-съкратени срокове ще го направим пак, защото това щеше отдавна да е готово. Застоят, разрухата. Това, което направиха със Севера и Северозапада, спирането на „Хемус“, спирането на Велико Търново – Русе, спирането на практика на работенето в региона, продължиха да обричат този край”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с кметове на партията от областите Враца, Монтана и Видин.

„Искам да ви напомня, че на последния Европейски съвет, когато приемахме бюджета, на България бяха дадени 2 млрд. евро повече и когато не останах доволен, ме извикаха и казаха, че България получава най-много“, отбеляза Борисов и допълни, че са отпуснати на България още 200 млн. евро.

Той посочи, че две години няма нито стотинка по европейските фондове. „Голям срам за България – две години умните и красивите нямат План за възстановяване“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Хаос, разруха, застой. Аз не съм имал досега по-лесна кампания“, категоричен е Борисов.

„Какво става с инфлацията, когато давахме 50 лева на пенсионерите, тя беше 1% и те ги усещаха. Официална сега е близо 40 % Сега на някои стоки е над 100%. Защо търпяхте? Грабиха ви по 1 лев на всеки литър нафта и бензин. Когато се махнаха Промяната нафтата падна с 1 лев. Над 5 милиарда отидоха към Русия. Братски пари”, коментира още Борисов.

По темата с нелегалната миграция лидерът на ГЕРБ каза, че всичко е разградено и за какъв Шенген чакаме.„2 години стъргане, чегъртане, търкане и накрая обрулиха границата всеки ден. И чуждестранните медии гледат”, каза Борисов. 

Той призова служебният кабинет и президентът да обявят какъв е дефицитът в бюджета: „Длъжни са сега преди изборите да извадят състоянието на бюджета. Според мен потреблението се е сринало и дефицитът е 7-8 процента. Искам да видя има ли ги парите там. Има ли пари за капиталови ремонти, без които общините не могат да съществуват”.

„С какво да обещаем на тези хора и да бъдем честни, те затова само говорят съдебна реформа, съдебна реформа. Е, сега те изпаднаха в изолация. Това, което тези причиниха на България, османлиец не го е причинявал. Как ще излезем от тази дупка? С постове във фейсбук, с мемета, с подигравки?", попита лидерът на ГЕРБ. Според Борисов ПП са изпаднали с 5% за 6 месеца под ГЕРБ.

„Дори да стане невъзможното - да са малко преди нас. С нас не може, с ДПС не може, с „Възраждане" не може, с БСП не може. Ако спечелят изборите, в първия миг ще изпаднат в изолация. В такава бяхме и ние и останахме в парламента, изолирани от всички”, заяви той.

„И няма да има 2 в 1, защото ще дойдат май, юни, юли ще са изборите. Те си избраха президент и сега новата им променка е „Ама Борисов не е за импийчмънт“, каза Борисов. 

„Голяма част от хората очакват да стъпим здраво и да им решим проблемите. Затова мен ме интересуват сметките и бюджетът“, призна Борисов. И добави, че това не му дава сън: „Жал ми е за хората!“

Лидерът на ГЕРБ прогнозира, че януари 2024 г. няма шанс да се приеме еврото като призова: „Да се мобилизираме, да покрием дупките и тогава може да стане”. Сега ни чака тежка ситуация... Най-реалистичният сценарий е ГЕРБ да е първа политическа сила и хората да заявят, че искат промяна. А ние ще си носим отговорността”.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети