Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Ако има трети мандат, ще настояваме да се избере проф. Габровски

Политика

Бойко Борисов: Ако има трети мандат, ще настояваме да се избере проф. Габровски

Няма да влизаме повече в никакви съглашателства, да угаждаме, направихме крачки назад

„Мислят, че ние сме като тях – корумпирани - и искаме властта на всяка цена – не. Държавата има нужда от стабилно правителство, за да влезем в еврозоната, нека външните партньори видят, че тук има политическа класа, която мисли първо за народа и после за ЕС. С позицията на ГЕРБ за Украйна и еврозоната имаме изключителни позитиви в Европа”, каза Бойко Борисов в Силистра.

По думите му структурите на партията са в готовност за избори, за да „не ни се извиват ръцете и някой да си мисли, че сме се изплашили”.

Лидерът на ГЕРБ отговори на упреците на ПП, че партията нямала план – „Имаме програма, която сме раздали на всички партии. Ясна програма как да управляваме. Направихме с кандидатурата на проф. Габровски да имаме преговарящ премиер, оторизиран от ПГ, не може да правим повече крачки назад. Вторият мандат ясно – с корупцията никой не иска да се сдружи, те ще останат сами. Ако има трети мандат - ние ще настояваме да дойде правителство, което ще избере проф. Габровски. Няма да влизаме повече в никакви съглашателства, да угаждаме, на който и да е било. Направихме три крачки назад, само и само държавата да се стабилизира”, поясни още той.

„Да ни обвиняват в съглашателство с човека с юмрука – Радев, когато те клечаха пред президентството и не гласуваха за своя кандидат – Лозан Панов, и сега да обвиняват ГЕРБ е нагло”, каза Борисов.

„Надявам се Габровски да подбере добър екип. Не му се меся. От начинът, по който се гласува в НС, ние ще видим как ще реагираме. Не е сериозно да става премиер някой от малка политическа партия”, поясни лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати