Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: България е обран бостан, няма ги парите

Политика

Бойко Борисов: България е обран бостан, няма ги парите

Бойко Борисов: България е обран бостан, няма ги парите - Tribune.bg
Снимка:

По-нестабилна и слаба държава България не е била, Европа - също. Има тотален икономически хаос

„По-нестабилна България не е била. Европа също, има тотален икономически хаос, за какво обединение говорим, как да се обединим. Време, в което се стреля по премиери и се убиват президенти. Тотален икономически хаос, как да се обединим. ГЕРБ направи големият компромис и дадохме на ПП, защото ДБ не мога да ги укорявам с тримата им министри, за да има обединение“, заяви във Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Докато строяхме църкви, джамии, пътища, над 2000 блока санирахме, влизане в чакалнята на еврозноната, нулева миграция и хората се подведоха по Промяната. Кое се промени? Мислех, че може ние да не сме прави, да изчакаме – минаха 4 години. Публичните финанси са само заеми, ръстът е 1,5 – 2 %, а Русия има 5 % на фона на санкции“, коментира Борисов.  „Хемус“ стои три години, обрасла с бурени. Значи не е важна, щом хората години наред търпят. Сега не санират нищо, значи не е нужно. Санирахме блоковете с нула лева, сега не санират нищо, а обещаваха промяна. Истински съм притеснен от усещането, което хората очакват пак от нас. България е един обран бостан в момента, няма парите“, обясни лидерът на ГЕРБ.

По темата със записите той коментира: „Не искам въобще да коментирам тези записи, които изтекоха, защото аз го знам това. Така беше направена четирилистната коалция – с кеша. Колегите са изненадани, аз изненада нямам. Те всичкото това са го говорили пред нас. На всеки може да се случи ПТП и забраних да се говори и коментира от ГЕРБ, но да идеш да асфалтираш, да не можеш да направиш повторна експертиза….а ако съдът поиска повторна експертиза, това е проблем на морално чистите“, подчерта той. Борисов добави, че три години общините са в пълен колапс. 

„Ако имаме правителство, догодина ще влезем в Еврозоната“, отсече той.

Обидата ми е останала, но никога не бих тръгнал да отмъщавам за това, което направиха пред децата у нас. Но искам да знаете - затова се съпротивлявах и не допуснах смяната на службите и на МВР шефа. Защото те само затова, че Севда е по-добър пиар от Найо Тицин я арестуваха и я държаха 24 часа в ареста. Пред детето ѝ, пред мъжа ѝ, вкъщи", припомни Борисов за ареста си, при който бе задържана и пиарката му Севделина Арнаудова.

„Наесен трябва да имаме нов бюджет и да дадем на българите някаква светлина. Иначе пак на Христо ще му кажа, че България след всеки път става по-нестабилна и няма желание за управление. Активите вече са на предела долу", подчерта Бойко Борисов. "Този път няма как да подкрепим втория или третия, хората искат ние да сме доминиращата сила“, завърши лидерът на ГЕРБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати