Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов заподозря ПП/ДБ, че искат избори 2 в 1, за да не катастрофират на европейските (ВИДЕО)

Политика

Борисов заподозря ПП/ДБ, че искат избори 2 в 1, за да не катастрофират на европейските (ВИДЕО)

Борисов заподозря ПП/ДБ, че искат избори 2 в 1, за да не катастрофират на европейските (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

С поведението си ПП-ДБ ни пратиха в ръцета на президента Радев, допълни лидерът на ГЕРБ

„Такова единомислие в парламента, единодушно гласуване да си замине това правителство. Как да го коментирам. До снощи си бяха изтеглили предложението. Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента“. Това коментира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод гласуваната днес оставка на кабинета Денков.

Припомняме, че Бойко Борисов както и Мария Габриел са на конгрес на ЕНП, за който се знае от месец, а българският вицепремиер е заместник-председател на Европейската народна партия.

„Денков дойде, хвърли си оставката и си замина в кабинета, за да не участва в дебатите. Питам и моите некоалиционни партньори – така ли се отстоява правителство, така ли се отговаря на критиката? С кое лице ние сутринта да застанем и да кажем, че трябва да продължи това правителство? За това ли го направиха, докато знаят, че ни няма. С кой закон, коя Конституция, освен нашата джентълменска дума за 6-ти евентуално“, заяви Борисов и допълни, че това е можело да се направи и след това, а не когато знаят, че ги няма и попита какво е това надменно отношение.

„Като чух днес, че Асен Василев си е сменил и зам.-шефа на Митницата и казват, че ще има козметични промени само ще ви кажа, ако няма радикални реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система ние няма да участваме. Но започваме с това, което управлява държавата, за да има нещо, което го регулира и следи. Без кардинални промени, включително и на Асен Василев щом си мисли, че така е мине, че някой друг ги сменя, а той не знае, аз повече няма да го подкрепям. С това си поведение те днес ни пратиха в ръцете на президента Радев“, категоричен бе Борисов от Букурещ.  

Лидерът на ГЕРБ припомни отново, че сега от Радев зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите и допълни, че ако той не е джентълмен можеше и утре да назначи консултациите, защото това е негово право. „Тези хора в момента играят една игра, да излезе че ГЕРБ е виновен, че отиваме на избори. Те добре видяха социологията, че ако са разделени двата избора, те само на европейските избори ще катастрофират. Затова тикат да са 2 в 1. Аз не искам да излизам виновен и затова съм изпратил с техните дами, дамски екип. Ако намерят кардинално решение на кабинета ще отида да се подпиша. Но като почнат да се събират лидерите им на тумби, един, втори, трети, четвърти, пети, шести, накрая дойдат и дамите им, аз не искам да участвам в такъв панаир. Затова съм излъчил експерти“, заяви Борисов и допълни, че от ПП-ДБ още днес са предупределили как ще се развият нещата.

По думите на Борисов на този етап не се вижда позитивно решение за ситуацията с ротацията. Той отчете, че Кирил Петков е харесал споразумението предложено от ГЕРБ с изключение на две-три неща и не е било нужно да се бърза с оставката, а първо да се изгладят тези въпроси.

Лидерът на ГЕРБ се възмути, че се прави точно във време когато няма никой и разкритикува, че дори министрите не са били в пленарна зала. „Как да защитиш Тагарев, спортния министър, как да защитиш кадровика им Асен Василев, който всеки ден прави смени. Като го питаме той отрича. Други пък правят смени в полза на ДПС – няма да бъде така. Те искат, те провокират избори, а искат да кажат, че заради ГЕРБ“, каза още Борисов и прогнозира как сега по всички телевизии ще се включат говорителите на ПП-ДБ, за да говорят как благодарение на тях е станала съдебната реформа.

„Всички в Европа обаче знаят истината и за съдебната реформа, за Македония, Украйна, за всичко, че стана благодарение на ГЕРБ. Вече няма да могат да говорят глупости. Само днес на двустранни срещи с колко души се видяхме“, заяви Борисов и иронизира селфитата направени от някои съпредседатели на партии.

„Отиваме на избори, те провокираха това нещо. Снощи Денков и Мария Габриел са били заедно до 6 часа и е казал, че ще бъде обран по телевизията, без да каже къде отива. Като ние в 6 без 10 минути разбираме, че си подават оставката, в 8 вечерта, че са си оттеглили предложението като първа точка за днес, в последния момент казват, че я внасят. Те знаят, че днес избираме кандидат за Европейската комисия, кое ми е по-важно Урсула фон дер Лайен или Ники“, заяви Борисов.

„Вие видяхте вчера в НДК събрах партията, направих предложенията, бях добронамерен, казах днес, утре в петък да преговаряме. Когато са готови ще седна и аз на масата, аз какво да правя с рояк лидери, само войводи, аз един четник, всеки с претенциите си за министри, правосъдието, туризма, здравеопазване, да не им ги пипаме“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че едва вчера е говорил за поголовните смени и кадровите промени. „Как няма да му е готино правителството на Асен Василев като са узурпирали цялата власт“, заяви още Борисов и допълни, че повече на това хора по този начин с тези хора – никога.

Борисов припомни, че Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева са в София и могат да разговарят по споразумението и меморандума.

„Ценни съвети получихме от всички и ние не можем да отговорим кое наложи днес да се подаде оставка. Бъдещия премиер трябваше да е там с Денков, човек дори не може да го асимилира това, което правят“, каза още Борисов. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ротация 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети