Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: БВП расте, дългът намалява, изпълняваме обещанията си

Политика

Бойко Борисов: БВП расте, дългът намалява, изпълняваме обещанията си

Бойко Борисов: БВП расте, дългът намалява, изпълняваме обещанията си - Tribune.bg
Снимка:

България е държавата с най-ниската контрабанда на цигари в ЕС - 3,4%. Това носи 3 млрд. повече в бюджета, каза Борисов

Правителството изпълнява дадените обещания, а увеличението на БВП е най-видният показател как се развива държавата. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание. Днес в Министерския съвет се обсъжда проектът за бюджет на държавата за 2020 г.

„В началото на мандата с колегите от „Обединени патриоти“ поехме ангажимента БВП да мине 110 млрд. лева. В момента сме близо на 119 млрд. и до края на мандата ще стигнем 130 млрд. , че и повече. Това е най-видният показател как се развива държавата. Миналата година казах, че е в добра кондиция, сега мога да ви кажа, че е в много добра кондиция“, каза още Борисов.

По думите на премиера за външния дълг е имало спекулации. „В момента сме на трето място по нисък външен дълг. От 28% в началото на управлението преди две години и половина, до края на мандата сме планирали да е 19%. Харчим толкова, колкото изкарваме“, посочи той.

Премиерът похвали работата на приходните агенции, МВР, ДАНС, прокуратурата в битката им с корупцията и контрабандата. По думите на премиера България е държавата с най-ниската контрабанда на цигари в ЕС - 3,4% .

„Това също има материален израз – 3 млрд. повече в бюджета“, обясни Борисов.

"Образованието ни е основен приоритет. Поехме ангажимент 10% увеличение на доходите. Така че само за образование 610 млн. лв. се дават допълнително. Само за заплатите на учителите са 360 млн. лв. Колкото по-образована е нацията, толкова по- конкурентоспособни сме. Само на тези, които не им се работи, те не работят“, каза той. И допълни:“ Безработицата е под 4%. Много се надявам Ананиев в здравеопазването - там се дават за Спешната помощ 60 млн. допълнително, да стигнат до сестрите и лекарите. Това, което съм поел като личен ангажимент - не само да достроим последното отделение в "Пирогов", но и да бъде санирана цялата сграда догодина.“

Борисов каза още, че със заплащането на новите бойни самолети и новите заложени проекти от МО сме покрили всички стандарти на НАТО.

„Това, което сме обещали, го изпълняваме. Имаме повече пари и за културата, за спорт", каза Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети