Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Дефицит е лоша дума. Асен Василев да се поучи от кметовете на ГЕРБ на финансова дисциплина

Политика

Бойко Борисов: Дефицит е лоша дума. Асен Василев да се поучи от кметовете на ГЕРБ на финансова дисциплина

Бойко Борисов: Дефицит е лоша дума. Асен Василев да се поучи от кметовете на ГЕРБ на финансова дисциплина - Tribune.bg

Асен Василев да се поучи от кметовете на ГЕРБ на финансова дисциплина, посъветва финансовия министър от Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Кметовете започнаха отчетите си с дълговете, които са заварили и поставената задача от мен да ги изчистят. Те обаче са имали план за съкращаване на разходи. В Сливен дълговете бяха над 20- 30 милиона лева, но и тогава сме тръгнали напред“, обясни пред събралите се симпатизанти Борисов.

„През последните 3 г. това, което беше оставено от нас, това се доработва. Абсолютно нищо ново. Сега толкова се промени България, че 3% дефицит се възприема като нещо готино. А това означава, че нямате пари. Дефицитът е лоша дума, а дефицитът в материално изражение в момента е над 5 млрд. Това означава, че не можете да си платите сметката, а трябва да теглите заем. Кой ще го върне – децата ни. Няма ги парите, похарчени са“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Ако имаше построени два-три моста в този район, или беше построена „Хемус“, щях да кажа, че правилно са ги похарчили. Защото парите ще се върнат. 3 г. поред сме на дефицит. Управляващото мнозинство трябва да имаме план как до края на годината да излизаме на излишък“, заяви Борисов.

Той напомни, че ГЕРБ е оставила над милиард за водния цикъл на градовете, на общините, където с техния бюджет не могат да вкарат 5-10 млн. под земята, както и 12 млрд. във фискалния резерв.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че се надява на приемственост в партията и на постепенното ѝ обновяване с нови лица.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети