Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Докато решаваме проблемите на хората, Кирил Петков кара ски

Политика

Бойко Борисов: Докато решаваме проблемите на хората, Кирил Петков кара ски

Бойко Борисов: Докато решаваме проблемите на хората, Кирил Петков кара ски - Tribune.bg

„Две години този лош сън няма да се махне само с миене на очите”, заяви в Пазарджик лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред препълнена зала и бурни възгласи.  „Финансовото министерство е длъжно да покаже бюджета на държавата и огромните дупки, които зеят. Ние сме откривали огромни заводи в Пазарджик, не знам за последните две години дали нещо е правено. Игрища ли не направихме, зали, плувни басейни, депо за отпадъци и накрая идва някой да каже, че нищо не сме направили”, категоричен бе Борисов. 

„Вие очаквате оптимизъм, но като влезете в магазина няма нищо оптимистично. Милиарди изтекоха от джобовете ви към Лукойл и Русия, от най-бедната държава. Магазините също ви грабят, заради изпуснатата инфлация. Асен Василев умишлено пусна инфлацията да расте. Но имат една армада поръчкови медии, които да говорят, че войната е виновна за инфлацията, но в същото време ние изнасяме ток, за да се компенсира бизнесът, но без да се смята кой богат и беден. Но страхотно самочувствие, Киро си кара ски на Банско“, добави той.

„2009 г., като дойдохме на власт, имаше дупка от милиард. За няколко месеца я поправихме. След КТБ бе 6,7 млрд. За една година я покрихме, не я усетихте, разплатихме на всички. Сега дупката отива на 15 млрд. И има разединен народ, най-лошото. Няма политическа класа. Искат да управляват, но ние видяхме какво могат. Бях във Враца, Монтана, Плевен - няма пътища, няма инвестиции, няма държавна политика. По половин милиард давахме за Родопите, за да има за хората. От тогава нищо, нула. Идват и ми казват, че са младите, ама те младите са при нас“, заяви той.

По думите на Борисов бюджетът на държавата е тотално издънен, следващите месеци и година, правителството което дойде трябва да има консервативни мерки, да не да харчи, защото няма.

„Все едно сте били на море, похарчили сте всичко и викате „Оле мале”. Затова Асен Василев направи 4 бюджета, за да може да прикрие тези неща. Ако приемем в най-добрия случай, че имаме бюджет април, докато стигнат до общините и се направят поръчки то отнема месеци”, разясни лидерът на ГЕРБ.

Той предложи да си представим как Кирил Петков и Асен Василев се изправят пред хората и да ги питат за горивата и цените: „Млякото наше, житото наше, полетата наша, слънчогледа наш, токът наш, какво ще отговорят. А той ходи и си кара ски, нали ще дойде един там да оправи държавата. Ако ме питат и мен нещо, ще кажа грешен ъгъл, лек ден и довиждане, без уточняващи въпроси, както правят с ПП-та”.

„На мен ми писна да слушам, че те се били върнали. Ние не сме си тръгвали и не сме искали, защото искаме да работим тук за страната си и за децата си. Искам да се върне нормалността, за да може България отново да е фактор, да се спре този безумен ръст на цените, две години е безвремие. Очаквам на 2-ри април да сме първи отново. Ще направим всичко възможно да формираме правителство“, заяви водачът на листата в Пазарджик и бивш министър на външните работи Екатерина Захариева. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати