Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Документът на ПП е обречен; щетите, които нанесоха се измерват в милиарди

Политика

Бойко Борисов: Документът на ПП е обречен; щетите, които нанесоха се измерват в милиарди

Бойко Борисов: Документът на ПП е обречен; щетите, които нанесоха се измерват в милиарди - Tribune.bg
Снимка:

„Предстои една още по-трудна година. Тази беше хаос, следващата не се очертава да бъде по-добра. Днес разбрах, че до председателя на НС Вежди Рашидов е изпратен проект на решение за определяне на приоритетите, националните цели пред Народното събрание на Република България и мерките необходими за тяхното постигане.  Ние имаме програма, която по същата логика можем да внесем като проекторешение. С една дума инатът на ПП доведе до тук, че отново се връщаме на изходната позиция. Помните, че преди време предложих да се направи подобен документ, който те са нарекли декларацията. Този вариант не се прие, а сега копирайки ни правят същото, а в същото време казват, че искат да се носи политическа отговорност”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с депутатите си в централата на партията.

Той бе категоричен, че в декларацията на ПП има неща, които са безотговорни, защото Кирил Петков и Асен Василев са били изпълнителната власт и са могли да изпълнят част от поставените приоритети. По думите му представянето на ПП днес е било вяло.

„Това, че лидерите на политическите партии не отидоха показва и отношението към ПП и изолацията, в която са изпаднали.  Изключвам колегите от ДБ, които харесват всичко , което ПП им предлага. Дали го харесват е друг въпрос, но поне тека декларират. Затова считам, че самият начин по който се предлага този документ е несериозен. Той е обречен на неуспех по начина по който се предлага. Ние не знам и кои са хората, които ще го изпълняват, защото към много от хората ние имаме забележки”, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ даде пример с цените на горивата. „ На трети август 2022 г. дизелът е бил 3, 47 лева, а бензинът 3,33. След като  „Промяната” си замина  дизелът е -0, 58 лв.и бензинът -0,84 лева. Сиреч това, което ние обяснявахме, че докато е траело правителството на ПП от джоба на българина  е изтичал близо лев. Всичко това е отишло в чужди джобове”, заяви Борисов.

Той обобщи, че  падането на кабинета „Петков” е донесло само просперитет и не толкова дълбоко бъркане в джоба на българина.

„Днес Радев каза, че е исторически ден за България, защото сме се свързали с газопреносната мрежа на Турция. Помните, че преди месец говорихме, че това много бързо трябва да се реализира и за радост служебното правителство го направи”. Лидерът на ГЕРБ напомни, че благодарение на  визията на партията за диверсификацията днес е възможно подписването на такъв документ.

„Паралелно с това направихме и допълнителен газопровод през, който да може днес и от Турция за България да идва втечнен газ, а също така инвестирахме в интерконектора  с Гърция”, каза още той.

Борисов заяви, че по време на управлението на „Продължаваме промяната” единственото, което и видяла страната ни е разруха.

„Още утре ще ви предложа да внесете в парламента проекторешение за 7 и 8 реактор на АЕЦ „Козлодуй". За да може след време, когато изпаднат от работа 5 и 6 реактор, да можем веднага да си заместим мощността", обърна се той към Делян Добрев, Жечо Станков и Теменужка Петкова. Той посочи, че решението от мотивирано от обезглавяването на ПП на енергетиката.

„Ако има внесено такова предложение са съберете на председателски съвет  и задължете  служебното правителство да не допусне тази катастрофа, защото щетите, които ни нанесе промяната се измерват с милиарди”, каза лидерът на ГЕРБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети