Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Две години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа

Политика

Бойко Борисов: Две години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа

„Аз две години бях без имунитет. Не, категорично не“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти на въпрос дали ще си даде имунитета, ако все пак му бъде поискан от прокуратурата. Борисов подчерта, че трябва да сме слепи, за да не виждаме какво се случва.

„Дали службите и Демерджиев разбраха за мъртвите души, за изтичането на секретна информация. Защо вчера, за да няма правителство? Защо вчера поискаха моя имунитет, не преди един месец? Целта е да няма правителство“, категоричен беше Борисов.

Борисов припомни, че не веднъж е казвал, че трябва да има правителство с парламентарно мнозинство. „Говорихме за три месеца, шест месеца, от повече партии. Днес ще се видим пак с ПП-ДБ, защото хаоса в държавата е страшен. В момента в който ние приехме закона за контрол на главния прокурор се раздвижиха с пълна сила. Започнаха атака срещу ПП, изтече записа...“, заяви още Борисов. Той запита кога някой, който е си е давал имунитета му е давана охрана.

По повод думите на ДПС, че не трябва да се съставя правителство с ПП, Борисов заяви, че може да говори от името на „Движението“, не е разговарял с тях, но припомни, че преди седмица са искали да има такова.  Лидерът на ГЕРБ допълни, че ДПС трябва да бъдат привлечени, за да има съдебна реформа и конституционно мнозинство.

„Две години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа. Хаосът в държавата вече е толкова голям, липса на бюджет, План за възстановяване, това което се случва на Балканите, как се пребиват в Косово, войната в Украйна е смазваща“, коментира още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че няма никакви притеснения, защото никога не е имал имот в Испания.

По повод на публикациите, че Ивайла Бакалова е извикана като свидетел по делото, Борисов заяви, че не я виждал от десетилетия.

Запитан за това дали ще поискат министри от ГЕРБ, ако се стигне до съгласие с ПП-ДБ, Борисов заяви: „Когато има споделена отговорност трябва да има такъв състав на кабинета, който да гради доверие между формациите.“  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети