Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Грозят ни санкции от ЕС, за 7 месеца ПП са взели дълг колкото 20 правителства

Политика

Борисов: Грозят ни санкции от ЕС, за 7 месеца ПП са взели дълг колкото 20 правителства

Борисов: Грозят ни санкции от ЕС, за 7 месеца ПП са взели дълг колкото 20 правителства - Tribune.bg
Снимка:

„Промяната били млади хора, а те са колкото мен. Не искам да се подвеждате по тяхното говорене, че сме се сближили с президента Радев. Те това целят, а вие всички помните юмрука и как всички клечаха пред президентството. Този президент е спечелил изборите и ние трябва да се отнасяме с уважение към всяка една институция”. Това заяви Бойко Борисов пред младежи ГЕРБ във Варна.

Той допълни, че Радев е получил поздравления за решението за изпращане военна помощ за Украйна, но напомни, че ако не са били ГЕРБ това е нямало как да се случи. Лидерът на ГЕРБ посочи, че на много градове е отрязано финансирането.

„Парите от Плана за възстановяване са за излизане от кризата, а не се за харчене. ЕК още миналия месец ни каза, какви рискове крие сватбарското наддаване на бюджета. Ако днес получиш 70 лв., а харчиш 210 лв. докъде ще я докараш ? ЕС на дават фискална рамка и ни казва да не правим повече дълг, защото дългът ви расте с милиарди на година и нямате с какво да ги покриете”, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че съвестта му  е чиста, защото е предупредил българските граждани, какво ще се случва.

„Вече няма политик в България, който да не започва с изречението, че държавата ни е в хаос. В Плана за възстановяване  сме записали едни батерии, които не ни вършат работа, а за тях ще се изхарчат милиони и няма други инвестиции. Еконта дойде и ви излъга хубаво- 4 магистрали на година, 5 моста. Къде са ви язовирите, мостовете?. Нашият девиз на кметските избори трябва да бъде да не допуснем в общините да стане това, което стана в държавата. Какво се случи във Варна за тези две години?”, запита Борисов.

„Не се подвеждайте, защото служебното правителство извади много далавери, но не заради нас, а защото после ще ги напишат на сметката на Радев. Ние трябва да обясняваме на хората, какво следва. Нима поколения политици не искали да се дават по-големи пенсии и заплати, но ето ЕС ни казва –фискална справедливост, иначе ни очакват санкции”.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път обясни, че не се е чувал и виждал с Радев, но ако го покани е готов на разговор. „Асен Василев ги говори, защото знае те какво са правили по апартаменти и как са договаряли депутати и вдигане на юмруци”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„По думите му Дб е скрита под стряхата на ПП, на сушинка, но ако се счупи сушинката?” запита Борисов. Забелязахте ли, че ПП поискаха срещите с другите партии да бъдат без медии, но Деси Атанасова искаше всичко да е прозрачно и ги извикаха”, каза още той.

Кметът на Варна Иван Портних подчерта, че вече втора година нито една европейска програма не е отворена. Той заяви, че ги няма и средствата, които общините са очаквали от  Плана за развитие и устойчивост.  Кметът на Портних обобщи, че по времето на ГЕРБ са се изграждали инфраструктурни проекти, които в момента са в застой.

Народният представител от ГЕРБ Делян Добрев посочи, че предстои да изтегли нов дълг от 38 милиарда. Като причина той открои последствията от управлението на „Промяната.  

„Ние ще продължим плащането  на тази сметка още дълго време”. За последните 30 г. е имало 24 правителства и са изтеглили 37 млрд. лв. дълг. Ние сега ще изтеглим 38 млрд. лв. Икономиката на страната ще се свие с 4%.”, обясни  Делян Добрев. 

Христо Гаджев поясни, че е загубена втората част от ескадрилата Ф 16. „Имаха и наглостта да критикуват начина по който е договорен проекта, въпреки, че кабинетът „Петков” го договори”, заяви той.   

Даниел Митов бе категоричен, че единственото, което може да направи Кирил Петков е  да се скрие. „Истинският лидер на българския политически живот стои на тази маса. Лидерството за военната помощ за Украйна дойде от ГЕРБ и Борисов. Спомняте си, че това в предишния кабинет беше невъзможно да се направи. Всички напъни на ДБ се разбиха”, посочи Митов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп