Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Хайде заедно да изтеглим каруцата от тресавището (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов: Хайде заедно да изтеглим каруцата от тресавището (ВИДЕО)

 „Ние, нашите избиратели, искаме да има редовно правителство. Радев е и премиер и президент вече година - две. Ние държим политическата система да излъчи свое редовно правителство. Това не е страх, а опит и мъдрост. Стига са давали акъл, ние също сме граждани, хайде заедно да изтеглим каруцата от тресавището”.  С тези думи Бойко Борисов обоснова номинацията на проф. Николай Габровски за кандидат-премиер на ГЕРБ.

Той призова системните партии, които мислят за народа, да подкрепят предложението на ГЕРБ. Борисов обаче изрази съмнение, че може да се вярва на част от политиците, които първо казват, че ще правят правителство, а после се отмятат от избора си. По думите му третият мандат е рискован.

„Аз пак направих крачка назад, но ГЕРБ и СДС решихме, че това е по-правилното за държавата”, заяви той. Борисов подчерта, че ГЕРБ е приела варианта да издигне  номинацията  на умен, успял, доказан, като образование и знание човек.

„Това е начин да привлечем успели, умни, образовани хора, които да помогнат на политическата класа, в която се инсталирахме сами. Ако ние сме отговорни - аз не бих отказал разговор с такъв човек, но ние вече две години сме претенциозни един към друг. А те не могат да се похвалят с борба с корупцията и ли в която и да е сфера. България изглежда много зле отвън, тази политическа криза и тези упреци към други държави”, каза Борисов.  

Той обобщи, че страната ни е изпуснала войната с нелегалните мигранти. Борисов допълни, че трябва да се състави редовно правителство, за да могат премиер и външен министър да представляват България и да вземат мерки срещу мигрантската криза.

Бойко Борисов припомни, че по времето на ГЕРБ границата е била най-добре охранявана. „Какво стана за две години? Показаха воля за борба с корупцията или какво, затънаха в корупцията и българите плащате нафта, хляб, олио на непосилни цени”, запита той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и думите на Радев, че е разочарован от Промяната: „Те са прът в спиците. За 6 месеца внесоха един закон и сега говорят, че за една седмица сме говорили за Изборния кодекс. Ние си ги победихме с техните машини. Сега партии с 12% са с претенции да управляват или петите и шестите дават акъл на първите”, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че ако на партиите им се ходи на избори, ще отидем. По думите му  е смешно до отнемеш службите от президента, визирайки предложението на Асен Василев и Кирил Петков.

„ПП искат да вземем от Радев службите и да ги прехвърлим на Гълъб Донев, а той е назначен от Румен Радев”, обобщи Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети