Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов и Красен Кралев осъдиха поругаването на българския химн от РСМ

Политика

Бойко Борисов и Красен Кралев осъдиха поругаването на българския химн от РСМ

Бойко Борисов и Красен Кралев осъдиха поругаването на българския химн от РСМ - Tribune.bg

Остра критика към поругаването на българския химн по време на мача Северна Македония –България отправиха бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият спортен министър Красен Кралев.

Припомняме, че македонската публика освирка българския химн на стадиона в Скопие в началото на мача.

„Респект към момчетата от националния отбор по футбол на България! Така се отстоява достойнството на нацията ни! Като българин и футболен фен осъждам категорично поругаването на българския химн в началото на мача България - РСМ. За съжаление, с подобни действия съседите ни от Република Северна Македония не показват, че разбират европейските ценности. Напред, българи-юнаци”, написа във Фейсбук профила си Бойко Борисов.

Красен Кралев изрази надежда, че УЕФА ще бъде безкомпромисна в санкциите си към РС Македония.

„Позорно освиркване на българския химн от македонските хулигани. Вярвам, че УЕФА ще бъде безкомпромисна в санкциите си към РС Македония. Недопустимо е, че още преди първия съдийски сигнал тази вечер публиката на "Тоше Проески" освиркаха не само българския тим, но и националния ни химн! Настояваме за незабавна реакция от страна на българските власти спрямо недопустимото поругаване на националния ни отбор и на химна на България.

Браво на българските футболисти, че пяха с пълно гърло и от сърце българския химн.

А това, че македонците са тръгнали на война, пролича от бруталното влизане на Тодор Тодоровски срещу Марин Петков, който му изкара директен червен картон.

Най-добрият отговор на нашите лъвове срещу македонската агресия ще бъде да ги унижат с победа за България в Скопие”, допълва Красен Кралев.

Малко по-късно единият от лидерите на ВМРО Ангел Дажмбазки също изрази възмущението си: „Грозно и гнусно поругаване на българския химн от феновете на отбора на Северна Македония. Няма спор, че подмяната, лъжата и илюзията, в която живеят тези „фенове“, се гради на омраза към България. Пожелавам победа на българските лъвове, а ние да победим лъжата на македонизма“, написа той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати