Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов и Нанков обсъдиха водната криза с кмета на Велико Търново (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов и Нанков обсъдиха водната криза с кмета на Велико Търново (ВИДЕО)

Бойко Борисов и Нанков обсъдиха водната криза с кмета на Велико Търново (ВИДЕО) - Tribune.bg

„Предстоят избори. Искам да търсим споделена отговорност с другите политически партии.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който чертае нов план за водите в България на среща с депутата Николай Нанков, който е бивш министър на регионалното развитие и кметовете на Велико Търново и Свищов - Даниел Панов и Генчо Генчев.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че съставя Споразумение за споделена отговорност с политическите партии. Първа точка от него е питейната вода, втората - земеделието.

Близо милион души ще станат с режим на водата. Хайде за този 1 милион избиратели на всички партии да направим това, което ние предлагаме, каза Борисов, който след като начерта визията си за Околовръстното на София, днес рисува на картата на България планове за река Дунав.

Има места, където трябва да се направят язовири, трябва да се направи залесяване.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов информира, че водата намалява, а ВиК инфраструктурата е в окаяно състояние.

В четири населени места в Свищов има воден режим, както и в Павликени.

От своя страна кметът на Свищов Генчо Генчев отбеляза, че откакто т.нар. "Промяна" е поема управлението на държавата проблемите не са решени.

Бившият регионален министър и настоящ депутат Николай Нанков предупреди, че трябва да се вземат бързи и адекватни действия за водите.

Управлението на водите е голям проблем в момента. На първо място са водите за питейно и битово снабдяване. Не може ВиК, което продава водата на потребители да слага водомерите. Тоест, аз не нося кантар в магазина, за да си премеря сиренето, направи сравнението Нанков.

„На стената на Министерски съвет сигурно няма повече места за портрети на премиери“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

„Дали е Горица, Кики, Ники, Гълъб... на стената на Министерски съвет сигурно няма повече места за портрети на премиери, изпълниха се. Убеден съм, че сутрин се събират, пият кафе и не вършат никаква работа. Не, че не могат, не, че не искат - чакат да видят дали ще останат. Чакат да видят нов, стар министър, а той вече е стар на 2 месеца. Бил съм в МВР дълги години, бил съм на най-високия професионален пост, това са ветропоказателите на държавата. Щом усетят за смяна - почват да се оглеждат за следващия, а ние имаме да се борим с миграционна криза, Шенген. Калин (бел. ред. вътрешният министър Калин Стоянов) се справяше много добре, за какво му беше да ходи там пред президентството?", коментира Борисов.

Той поздрави президентът Румен Радев и Димитър Главчев.

„Те намериха сили и се надявам понеделник да има правителство. Защото след това политическата криза ще е още по-тежка, ако и това не се случи. Аз по никакъв начин не се меся и не искам да се меся в никое служебно правителство“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Стратегия за привличане на избиратели преди изборите.“ Така Бойко Борисов коментира темата за „черния списък“ на „Възраждане“ и острата реакция на ПП-ДБ.  

„Всяка партия има тактика. Аз понеже знам, че хората единствено знаят, че ако някой може да им направи „Хемус“ и Търново-Русе, е ГЕРБ. И си го промотирам", обясни той.

„Днес е точно ден за борба с тоталитарните режими - да си дадем сметка какво сме правили“, припомни Борисов.

„Това в момента е една агитация и пропаганда. По 2-ри член в закона в ГЕРБ също имахме много възражения. При споделена отговорност в бъдеще, можем да търсим решения. Нито списъка на “Възраждане” ще сработи, нито другият. Българските учители са с изключително висока класа, да не се подвеждат по евтини пропагандни тези. Всеки, който няма какво да прави, отиде - извади някакъв списък. Двете партии си помпат електората“, посочи лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети