Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов и румънската посланичка у нас обсъдиха приемането ни в Шенген и Еврозоната

Политика

Бойко Борисов и румънската посланичка у нас обсъдиха приемането ни в Шенген и Еврозоната

Бойко Борисов и румънската посланичка у нас обсъдиха приемането ни в Шенген и Еврозоната - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ разговаря с посланика на Румъния у нас Н. Пр. Бръндуша Предеску. Основна тема е била „актуалната политическа ситуация в България и перспективите пред страната ни в навечерието на предсрочните парламентарни избори”, написа в профила си във Фейсбук Бойко Борисов. 

„Европейското развитие на страните ни е силно свързано още от приемането ни в ЕС. Ето защо успешното ни партньорство е от изключителна важност за всяка следваща стъпка към по-задълбочена интеграция в ЕС като например Шенген и Еврозоната”, заявява той.

Борисов е подчертал по време на срещата, че България и Румъния са и съседни дунавски държави, което е допълнителен импулс за двустранните ни отношения в посока развитие на свързаността чрез инфраструктурни проекти и съвместни икономически инициативи.

Като партньори и в НАТО можем да работим заедно и в посока модернизация на отбранителните способности на двете страни, смята бившият премиер.

Двамата са препотвърдили позициите на България и Румъния, с които строго се осъжда нападението на Русия над Украйна, както и солидарността си с украинския народ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети