Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Има как да се направи правителство на споделената отговорност

Политика

Бойко Борисов: Има как да се направи правителство на споделената отговорност

Бойко Борисов: Има как да се направи правителство на споделената отговорност - Tribune.bg
Снимка:

„Никой от депутатите не си е взел поука. Успехите, които иска Денков да си припише не са повече от нашите. Лесно му беше да е избран за премиер, защото ГЕРБ го подкрепяше, сега има безотговорна ПП, които искат да хвърлят държавата в хаос. Това заяви лидерът на ГЕР Бойко Борисов.

Със своите корупционни тежести в последните месеци ПП имат 22 депутати, ГЕРБ 68, което прави три пъти повече, коментира Борисов.

„Не е правилен принципът, а принципът е най-голямата партия получава председател на НС, уточни той. Да бъдем отговорни, всички виждат как летим към следващите избори. Няма отговорни партии“, посочи Борисов.

„Ние само с ДПС не можем да направим коалиция. Без широк формат не можем да направим коалиция. Правителство на споделена отговорност с повече партии има как да се направи.“

„Внимателно слушах изказванията на политическите партии и виждам доста противоречия. Едните като Денков казват, че първата политическа сила да носи цялата отговорност. По-малките партии казват, че всички сме равни", каза лидерът на ГЕРБ.

„Нито един не си е извел поуки от това, което е станало. И ако Денков имаше малко повече чувство за самокритика, щеше да знае, че успехите, които иска да си препише, са направени повече от нас, тъй като сме по-голяма партия. И той беше лесно да бъде избран премиер, защото тогава имаше един отговорен ГЕРБ като първа политическа сила, която се съгласи във втория мандат да направи правителство. А сега има една безотговорна ПП, която иска да хвърли държавата в хаос", заяви още Борисов.

„Всички говориха колко трябва да бъдем отговорни. Кого да убеждавам да бъде отговорен? Всички виждат как летим към новите избори, защото няма отговорни партии“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати