Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Изработваме пълна програма, която да гарантира добър резултат за хората (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов: Изработваме пълна програма, която да гарантира добър резултат за хората (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Изработваме пълна програма, която да гарантира добър резултат за хората (ВИДЕО) - Tribune.bg

„Изказваме благодарност към еврокомисар Илияна Иванова за прекрасната й работа и впечатления, които остави. Тъй като аз не коментирам личен живот и лични причини, след като съм се съгласил значи са достатъчно основателни. За това и номинирахме Катя, която като CV и кариера има много широк профил, тя е била регионален, външен министър, вицепремиер, депутат, човек с много опит, позната в Брюксел. Мисля, че това което предложи партията е една добра кандидатура. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред партията по повод кандидатурата за еврокомисар.

По думите му разбирането на процесите, които текат в Европа за съжаление се правят от хора, които нямат опит. „Дори чувам в медиите да се коментират ресори за къде да кандидатстваме, кой да бъде. От „Възраждане“ чувам, че техния еврокомисар щял да бъде само български. Това е дълбоко непознаване на процесите в ЕС“, допълни той.

След като всички държави членки излъчат своите кандидати, председателят на ЕК разглежда CV-та, разговаря с хората, за да се състави екип на Европа, тогава балансирано се разпределят ресорите, за да може всеки комисар на Еврропа да действа в името на цяла Европа, разясни Борисов и допълни, че е нормално партията победител на евроизборите да има предимество. Той припомни, че ЕНП е партията победител в Европа, ГЕРБ също е първа политическа сила и именно за това с право излъчват най-силния кандидат. „Демокрацията се крепи на избора на хората и след като най-много хора са гласували за ГЕРБ, това е наше предимество и то да се отчита“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза и темата за кампанията.  Той заяви, че в момента се разработва програма, където ще се виждат областните градове, населените места в тях, за да се стигне до най-малкото село. Особено внимание ще се обърне върху свързанността на населените места, ТОЛ системата, инфраструктурата, магистралите. „Ето една АМ „Черно море“ може да се даде на концесия и да се издържа с таксите“, подчерта Борисов.

Той подчерта, че държавата в най-скоро време трябва да реагира за новия петролопровод, който ще се изгражда. „Максимално бързо трябва да постигнем добър резултат, за да гарантираме на хората, че в идните четири години ще се случват неща, които ги вълнуват“, заяви Борисов и допълни, че иска да чува мнението на кметовете.

По думите му за второстопенните пътища трябва да остане винетката, а който иска да кара по магистралите да плаща с ТОЛ система.

Той подчерта, че както за пътущата такава система трябва да се направи и за водопровода, за да се решат големите проблеми.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети