Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов към ПП: Големи сме за смокинов лист, да спрат заплахите и чистките (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов към ПП: Големи сме за смокинов лист, да спрат заплахите и чистките (ВИДЕО)

Бойко Борисов към ПП: Големи сме за смокинов лист, да спрат заплахите и чистките (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„До сега бях на среща с украинска делегация. Чудовищни неща стават в Украйна, война. Хората имат неотложни нужди, а ние продължаваме да си говорим за едни такива... Мразя подобни сравнения като смокинови листове. Ясно им беше казано дали искат да направим коалиция, която носи гарантирано мнозинство, те казаха, че искат ГЕРБ само да подкрепи правителство, назначиха си премиер, министри, мандата им дадохме“. Това коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за коментара му са думите от днес на Кирил Петков, че ПП нямало да бъдат смокинов лист на ГЕРБ и призова да се спре с плаващите мнозинства, защото иначе този парламент щял да приключи.

„Не знам какво е казал, но така работи еднолична власт, с 36 депутата. Нашите закони са по-добри и събират повече подкрепа. Ние трябва да се откажем ли? Ние нямаме ангажимент към тях, освен по определени теми. Ние подтиснахме цялото си его, Кирил Петков не може или по-точно Лена Бориславова не може, защото вчера пише есемеси, че ще счупят сглобките. Искаха правителство, да не е с мандата на ГЕРБ, върнахме. Искаме за три месеца, ама после да е за 9 месеца. Да не си приемем нашия закон написан от ГЕРБ, събрал мнозинство?“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че в парламентарната република се събират мнозинства, другото е президентска република.

„Надали преди времето ми е било приятно да правя компромиси, за да имаме мнозинство. Ние поехме ангажимент единствено за правителство. Ако правителството е свързано с парламента да се напише коалиционно споразумение. С 63-ма депутати искат да командват 240“, каза още Борисов.

Той е на мнение, че всякакъв друг изход е по-лош. „Според мен тръгнаха добре, говореха добре. Някои техни основни фигури стояха в миманса, а сега се появиха, навсякъде върви чистка, подменят се хора, заплашват. На цели фамилии им се търсят места. Какво на Асен Василев не му е дадено: АДФИ, Митниците, НАП, през МВР имат полиция, жандармерия, вътрешна сигурност, гранична полиция. Те искат да оставим тук 60 души дежурни в парламента и само да гласуват.

Много сме големи за смокинов лист, но като ги сложим отзад , започват да светят.  Стига назначавали хора, всеки ден“, допълни още Борисов.

По повод съдебната реформа, лидерът на ГЕРБ коментира, че хората в съдебната система са осъзнали думата независимост и преди дни във ВСС са го доказали. „Със загриженост към Христо Иванов и Кирил Петков ще кажа – съдебната система няма да допусни никога повече политик или партия да се меси, защото имаше такива опити и от един президент.

„По повод Конституционната реформа ще направя това, което Христо Иванов искаше, парламентарната квота да е малка и тогава въпросите няма да съм политиците“, каза още Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети