Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Каналите, които разтвориха Бойко Рашков и Промяната, доведоха до ад по шосетата

Политика

Бойко Борисов: Каналите, които разтвориха Бойко Рашков и Промяната, доведоха до ад по шосетата

Бойко Борисов: Каналите, които разтвориха Бойко Рашков и Промяната, доведоха до ад по шосетата - Tribune.bg

Според него лидерите на всички партии, които не съумяха да направят правителство, са виновни за мигрантския натиск

„Две лъжи бяха опровергани вчера - от живота и от фактите. И както се казва в една стара песен: „Не аз, животът ще ви го върне.” И той им го върна. Деца умират. Но когато ние идвахме тук, когато в Харманли имаше протести, ние направихме така, че България да бъде пример за нулева миграция и етническа толерантност”, заяви Бойко Борисов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от хасковския град Любимец.

„В същото време каналите, които разтвориха Бойко Рашков и „Промяната” доведоха да стане ад по шосетата в България и по пътищата”, категоричен беше той.

Виновни са лидерите на всички политически партии, които не съумяха да направят правителство. Служебното правителство прави каквото може, но то е назначено. Президентът Радев не е премиер. Те толкова си могат. Но понеже ние всички абдикираме от основното си задължение след изборите да се направи работещо правителство, за съжаление, струва полицейски, детски, човешки животи”, заяви още той.

„Първото обаждане на новия италиански премиер беше с мен. Искаше да дойде да види как съм се справил, ние и нашето правителство. Я, да ви питам, това важно ли е или не е важно, и по категорично от това няма“, подчерта Борисов.

По думите му, когато от ГЕРБ говореха за Еврозоната, всички са били против. „Влизането на Еврозоната е на два такта – политическо решение да те пуснат в чакалнята и в Банковия съюз, това означава, че те харесват, че си добър, че си техният човек. Когато ни пуснаха нас, хърватите се учеха от нас, а нашите приятели от Румъния ги отделиха от нас. Това беше преди две години“, посочи той и призова журналистите да го прочетат, и когато се опитват да манипулират чрез тях, да им го напомнят. „По секунди, когато излезе решението, започна протестът и вдигнатият юмрук пред президентството. Всички, които бяха против бяха там. Защо е политическо? Когато бяхме председатели на Евросъюза, бяхме с водещите три държави – Германия, Франция, Великобритания, тогава се взе решение, че България е най-надежда граница на ЕС. След вчера за какъв Шенген говорят, нима не четат какво става в България – каналите за хора как работят, покровителствани. Да, само ГЕРБ е чист тук, защото при нас беше нула“, заяви Борисов.

„Цяла Европа говори каква продънена граница сме. И вчера един, няма да му цитирам името, говореше абсолютни глупости – България не можела да се справи сама. Дрън-дрън. Как до преди две години се справяше сама? Само че тогава България казваше „моля“, затова идваха Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, и отпускахме милиарди евро, Европа за Турция, за да ги ангажираме там да ги спират, там да правят изнесените центрове за мигранти. Това е мой термин. Не в България, а в Турция, сиреч сами не сме били, бяхме заедно с Европа, бяхме заедно с Турция, за което и Европа ни даваше пари. Сега понеже малко, жабата като видяла, че подковават коня, вдигнала крачетата, щели да вземат не 150 милиона евро, или 300 милиона лева като мен, а 2 милиарда. Изведнъж, наравно със „Спартан“-ите. Кажете кой ги плати, по време на кое правителство? Ние ги платихме една нощ на 31 декември в 12 часа, защото предишното правителство такива договори беше направило. И Дянков беше министър, аз мисля, че се обажда да ми честити Новата година, той ми честити с 300 милиона минус”, каза Борисов.

„Едно голямо благодаря на Джим О`Брайън, на посолството, че ясно го изясни – ГЕРБ е партията, на която всички разчитат да задържи България в евроатлантическата общност. И разчитат по следния начин: правителството на Петков нямаше куража, нашите приятели от РСМ и Албания, и дано те също си взимат поука, особено РСМ от това, което сме направили за тях, това, което касаеше евроатлантизъм, да влязат в ЕС и НАТО, водещи бяхме ние, ние свършихме работата. Всички го знаят, когато другите ги беше страх, ние правилно го обяснихме и хората и те разбраха, че е по-добре една държава да е член на ЕС и НАТО, отколкото да не е. Важат същите правила. Правителството на Петков и Асен Василев какво направиха? Оставиха външния министър на Украйна да се разхожда в парламента, да не го пуснат в зала. Не подкрепиха както всички бели държави военната помощ за Украйна и депутатите на ГЕРБ свършиха тази работа. Как да не се вижда това и в Америка, и в Европа. Кого ще излъжат?

„Дали това е тайна от нашите партньори? Лъжите им не минават. Кой реши въпроса с „Лукойл”? ДБ, ГЕРБ и ДПС. Истината е, че Кирил Петков и Асен Василев, и ДП и БСП - коалицията, взимаха по 1 лев от вашите джобове от цената на бензина”, заяви той. „Повече няма да лъжат и ние да си траем. ПП, ДБ и БСП взимаха по 1 лев от вашите джобове и има 2 обяснения – или глупост, некадърност, или корупция. Оставям на българите да решат”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че ПП и ДБ осъзнават, че са слаби и затова се обединяват. „Те ще се изпокарат, защото ги интересуват креслата". 

След 2 април имаме важна задача и тя е да накараме политиците да направят редовно правителство. Това можем да го направим само при добър резултат – да сме първи, коментира лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети