Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Категорично осъждам поведението на „Възраждане“

Политика

Бойко Борисов: Категорично осъждам поведението на „Възраждане“

Бойко Борисов: Категорично осъждам поведението на Възраждане - Tribune.bg
Снимка:

„Категорично осъждам поведението на „Възраждане“, свързано с  агресията, инакомислещите, провокацията и езика на омразата“. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание.

„Тези, които ги подкрепят са бълграски граждани и те могат да си направят озвод дали да ги подкрепят или не. Ние сме против това,което се случи във Варна, София, агресията и боищата. Има достатъчно текствове в НК за хулигански прояви. Те гледат от протестиращите преди, които хвърляха яйца, свински уши, домати, ковчези“, заяви Борисов. 

По повод вчерашната лидерска среща той коментира, че е по-добре тя да бъде забравена, защото е породила само още една разделителна линия – „помпозната проява“ за издигане на кандидат за кмет на София месеци преди изборите.

„Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка. Нито тема по управленска програма, защото бюджетът е отражение на Управленската програма. Нито тема, свързана с Украйна, пакетите с военна помощ. Нищо от това, което обществото чака. И разбира се - наводненията. Какви мерки, колко пари, докъде са стигнали комисиите, кога хората в Северозапада ще видят резултати по действията на правителството. По нито една тема не се говори“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Аз им казах, че всеки има право да си издига кандидат за кмет, но като видя вечерта, че „Борисовата държава“ - приказки от преди 3 години се повтарят, но премиерът ли е на Борисов, министрите ли, каза, че сме имали 10 заместник – министри, казах им ако искат да ги уволнят. Шефът на Митницата ли е Борисов, на НАП ли, на БЕХ ли ?“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

„В момент, в който трябваше да положим максимални усилия да изберем управленска програма и бюджет, доколкото разбрах Василев ще е в Брюксел, няма да е тук да го защитава тези дни, не го обсъждахме изобщо. От нас се изисква само да натискаме копчето“, коментира още Бойко Борисов и поясни, че е говорил с ген. Атанас Атанасов, че е хубаво председателите на ДАНС и СВИ /Служба "Военна информация"/ да предложат кандидати за заместник – шефове. „Има право правителството да разполага с такива хора, за да не се оправдава със забавена информация или каквото и да било“, подчерта още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети