Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Коалиция „Лукойл” не иска да върне на българите левчето надценка заради бензина

Политика

Бойко Борисов: Коалиция „Лукойл” не иска да върне на българите левчето надценка заради бензина

Бойко Борисов: Коалиция Лукойл не иска да върне на българите левчето надценка заради бензина - Tribune.bg

„Възраждане”, „Български Възход”, БСП и ПП не подкрепиха да връщаме по един лев на българските потребители заради горивата, обяви Борисов.

„Утре имаме също много важен ден - на комисия да мине комисията помощта за Украйна, което е много важно, защото белият свят е в подкрепа на Украйна. Ние сме взели твърд курс и се надявам ратификацията за подкрепа на Украйна да бъде подкрепена”. Това заяви Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че от днес се наблюдава една нова коалиция „Лукойл”.

„Вижте какво се случва днес в НС, в комисията по енергетика: „Възраждане” „Български Възход”, БСП и ПП не подкрепиха да връщаме по  един лев на българските потребители заради горивата. Това са про руските партии които искат милиарди да изтичат през Газпром . Надявам се в зала да преодолеем тези пречки. Благодарен съм на ДБ и ДПС, защото за пореден път се откроиха евроатлантическите партии”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че ГЕРБ винаги е диалогична, когато става въпрос за  джоба на българина.

Делян Добрев обобщи, че ПП са отказали да се махне левчето надценка на бензина от „Лукойл”. „Миналата година "Лукойл" е работил с 50% руски петрол и 50% друг. Тезата, че не можем без руски петрол, издъхва. Тази година работят с него, защото е с 1 лв. на литър по-евтин. Но той не отива при българските потребители, а в швейцарски сметки", обобщи Делян Добрев. 

Ако приемем, че печалбата е 2,1 млрд. лв. на година - защо сега не ги дадат, а от догодина. Те тази година са се напечелили. 700 млн. лв. могат да дадат, който е 33% за облагане на свръхпечалбата", запита Борисов. 

 

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати