Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Конституционно правителство също е вариант

Политика

Бойко Борисов: Конституционно правителство също е вариант

Бойко Борисов: Конституционно правителство също е вариант - Tribune.bg
Снимка:

Конституционно правителство също е вариант, защото промяната в Конституцията също изисква поне 160 гласа, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него в следващите дни могат да се направят още совалки по тази тема.

Мария Габриел има всички права, дадени от групата, да преговаря, действа и да взема решения, каза лидерът на ГЕРБ.

Следващата седмица, ако няма правителство, няма да има бюджет, каза още той.

„Приходите в хазната за първото тримесечие до сега ще са по-малко с поне милиард и половина. Юни месец, между 10 и 14-то число, държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите“, заяви Борисов.

„Без правителство бюджет няма да се гледа. От първия ден говоря за отговорност на всички партии. Бюджетът се работи от мнозинства“, каза още той. По думите на Борисов не само бюджетът е заложник на това, че няма правителство. В това число влизат още Планът за възстановяване, Шенген и еврозоната.

„Толкова проблеми има, които в момента са заложници на това да се правят някакви политически игрички“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ попита дали ще направим една държава, която да крета без бюджет, без инвестиции, без бъдеще.

„Харчени са пари от плана авансово. Те трябва да се върнат, иначе няма как да се финансират проектите. Докато си играем на войни и подобни неща, държавата отива в канала. 100 пъти го казваме. Отговорността е на всички“, категоричен бе Борисов.

Той подчерта, че е оптимист за първия мандат.

„Обещахме, че ще подкрепим законите на Крум Зарков. Снощи го направихме в комисията, днес ще го направим и в зала“, заяви той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети