Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов пред младежите от ГЕРБ: Няма да има правителство докато не преизберат диктатора Радев (ОБНОВЕНА)

Политика

Борисов пред младежите от ГЕРБ: Няма да има правителство докато не преизберат диктатора Радев (ОБНОВЕНА)

Борисов пред младежите от ГЕРБ: Няма да има правителство докато не преизберат диктатора Радев (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Той разкритикува актуализацията на бюджета, която според него ще доведе страната до пореден фалит, а после един ще си замине за Канада, друг за Англия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в четвъртото отчетно-изборно събрание на младежката организация на партията. Той коментира обвиненията на свои политически опоненти, че е „диктатор“.

„Ако беше така дали щяхте да се разхождате свободно по улиците. Сега има диктатура, като гледам какво се случва срещу партията ни. И на последните избори ГЕРБ е първа политическа сила в България, три дни броиха един процент. Проблемът не е в машините, а от машините до софтуера. Стигна се до там мандата да се държи от БСП, въпреки, че всички казаха, че няма да подкрепят. В петък г-н Трифонов обясни колко прозрачно и ясно вървят преговорите, за които никой не знае“, заяви Борисов и уточни, че и сега правителство няма да се направи и припомни, че още май месец е прогнозирал, че ще ходим на избори, докато „диктатора Радев“ не бъде преизбран.

„Единствената цел е да не се прави кабинет е да може изборите за президент да бъдат организирани от служебното правителство на Румен Радев“, подчерта бившият премиер.

Борисов цитира Румен Радев отпреди година. Тогава президентът обвини правителството на ГЕРБ в хаотични мерки и високата смъртност в страната.

„Гориха маски, защото им запушвали устите. Защо ни карате да носим маски сега? Оставете децата. Ние сме категорично за присъствен първи учебен ден и присъствено да ходят децата на училище. Никой не ви е виновен, че проспахте ваксинацията“, заяви с остър тон Борисов.

Той се възмути от актуализацията на бюджета под претекст, че трябва да се увеличат пенсиите. По думите му, тези които залагат сега капаните трябва ясно, да кажат, че при това положение трябва да се увеличат данъците, защото парите ще свършат, а „едни хора ще си заминат за Канада и Англия и ще оставят държавата отново във фалит, точно както след Орешарски“.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че при първата мигрантска криза, той като премиер и отговорен за страната е отишъл и е договорил с ЕС и ЕК 360 милиона лева за границата, както и е организирал среща с турския президент Ердоган, за да може съседната ни държава да е гарант за нулева миграция към България и Гърция.

„Те стигат и до друга лудост, да пращат армия на границата. Представете си как идват 2 хиляди души към границата, ще ги стрелят ли. И пращат най-добрата част от армията, спецсилите – най-тежко въоръжените. Но понеже популиста излиза и говори – „Армията на границата“, така не се прави. Граница се пази с външна политика и разговори. Потърсете ме, пак ще ви свърша работата, но не заради вас, а заради българския народ“, заяви Борисов.

„По-силни от хаоса“ ще е слоганът на партията за новите избори, разкри Борисов.

„Нинова вече трябваше да е върнала мандата, всички ѝ казаха, че не искат да участват. Това да не е механична играчка. Единственото обяснение, че бавят, за да няма избори 2 в 1. Официално всички са заявили, че няма да участват, ако все пак има правителство, то ще е на задкулисието“, обяви пред журналисти Борисов.

„Това го направи Радев с вдигнатия си юмрук. Той е най-големия разединител, помните ли как говореше за коронавирус, за миграцията и, като стана той, в неговото правителство става съвсем друго. Иска да проведе избори с негов вътрешен министър, не случайно махнаха и проф. Константинов. Машините не са проблем, а от машината до нелицензирания софтуер. Всички говорят за бюджети, но ако не бяхме похарчили 500 милиона за избори, можехме да ги дадем за пенсионери. 100% брак е всичко, което произведе Радев“, обяви още Борисов.

Самото събрание започна с видео от края на третия мандат на Борисов, когато ГЕРБ беше първа политическа сила на проведените избори. Още тогава експремиерът прогнозира, че страната ни ще влезе в спирала от избори, поради невъзможността да се разберат.

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев заяви, че организацията е създадена преди 15 години с 1000 човека, а днес вече са 15 хиляди, а целта ѝ е десните млади да имат възможност да създадат една по-добра и проспериращата България. „Знания и умения, които им послужиха да използват в българския и европейския политически живот“, заяви Георгиев и допълни, че благодарене на Борисов на тези млади хора е дадена възможността да участват пряко в политиката във всичките и сфери.

„Имахме инициативи, които претворихме в политика. Това е причината ГЕРБ повече от 15 г. да бъде водеща и първа. Причината, благодарение на която България да стане лидер в Източна Европа, стои в тази зала и се нарича Бойко Борисов. Станахме една от най-силните и разпознаваеми младежки организации в Европа. От 2008 г. откакто участваме в ИЕП и ЕДС нямаме година, когато да нямаме председател или заместник-председател в тези две големи младежки структури е ЕС. ГЕРБ доказа, че младите не са само бъдещето, но и настоящето. Никога не сме позволявали участието на младите да бъде разделителна линия. Повече от всякога държавата ни се нуждае от усилия за единение и по-добър път“, каза Георгиев, който с пълно мнозинство бе преизбран за председател на младежката организация.

„Опитаха се да ни изчегъртват, но ние станахме още по-силни и затова ще спечелим изборите, които предстоят“, заяви пред младежите на ГЕРБ бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, като отчете провала на служебния кабинет на Румен Радев със здравната криза и ваксинацията.

„Ние сме успешни, защото сме част от най-успешната партия и имаме най-успешния лидер, който вече 20 години е в обществения живот и успя да направи България просперираща“, заяви бившият министър на образованието Красимир Вълчев. 

Той коментира и епидемичната обстановка в момента и заяви, че здравното и образователното министерство трябва да стартират присъствено учебната година. Вълчев припомни, че България е била една от малкото държави, които са поставили учителите като приоритетна група във ваксинационния процес и се е справила с обучението в електронна среда.

Борисов участва в четвъртото отчетно-изборно събрание на младежката организация на партиятаБорисов участва в четвъртото отчетно-изборно събрание на младежката организация на партията
Георг Георгиев бе преизбран за председател на младежката организацияГеорг Георгиев бе преизбран за председател на младежката организация

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати