Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Нападението над наш сънародник представлява дързък и страхлив акт на непровокирана омраза

Политика

Бойко Борисов: Нападението над наш сънародник представлява дързък и страхлив акт на непровокирана омраза

Бойко Борисов: Нападението над наш сънародник представлява дързък и страхлив акт на непровокирана омраза - Tribune.bg
Снимка:

„Нападението над нашия сънародник, секретарят на българския клуб в Охрид, представлява дързък и страхлив акт на непровокирана омраза. Подобна агресия заслужава не само остри думи и лозунги, но и активни действия с цел незабавно изясняване на случая и наказание на виновните“, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той призова властите в Северна Македония да вземат незабавни мерки, с които да защитят не само реда и сигурността, но и правото на своята страна да се бори за място в европейското семейство.

„С Договора за приятелство и добросъседство от 2017 г. България даде на РСМ възможността не само да получи своята перспектива за интеграция в европейските институции, но и да се асоциира с ценностите на най-развитата демокрация в света. За съжаление този побой постави целия прогрес на РСМ под въпрос“, пише Борисов.

Той припомня, че този случай и редица подобни провокации, които се случват на Балканите, само пречат на общото цивилизовано бъдеще и единствено обслужват интересите на Русия и путиновия режим за разделение и хаос в Европа.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети