Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Напук на лъжите, които се говорят, се откриват нови заводи и се правят инвестиции

Политика

Бойко Борисов: Напук на лъжите, които се говорят, се откриват нови заводи и се правят инвестиции

Бойко Борисов: Напук на лъжите, които се говорят, се откриват нови заводи и се правят инвестиции - Tribune.bg
Снимка:

Преди 15 години инвестициите бяха в бизнеси и дейности, от които парите изтичаха от България

„Напук на лъжите, които се говорят, се отваря завод след завод, има стотици милиони инвестиции, хиляди работни места се разкриват. Този е поредният завод, който откриваме на място, което беше една пустош. Икономическата и финансова стабилност си дават резултати. Ако си спомняте, преди 15 години инвестициите бяха в бизнеси и дейности, от които парите изтичаха от България. Сега в България се създава висококачествен продукт. Затова и инвеститорският интерес е голям“.  Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на завод  за производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки край Кърджали.

„Дори при отварянето на офертите за летище София, най-големите летища дават оферти за над 2 млрд. лв. Процедурата се води от Световната банка. Кога е имало такива инвестиции, които са в реалната икономика. Затова и БВП минава 120 млрд. лв., а беше 94 млрд.“, посочи премиерът.

„Това, което вие произвеждате, на 100% се изнася за Европа, САЩ и света. Затова и ще се инвестира във Враца, за да има и Северозападът развитие“, обърна се премиерът към работниците. Той посочи, че във Враца ще се открие завод с 1 000 работни места на площ от 75 хил. кв. м.

„Доколкото знам средната заплата е 1 500 лв. 13 и 14 заплата… Защото вдигането на доходите, ще накара хората да останат да работят тук. Все повече българи се връщат. В тези високотехнологични паркове трябва да работят и подготвени, трудолюбиви хора. Когато фактите говорят, можем да оставим другите да си говорят, колкото искат. Тук бяха голи поляни, сега са високотехнологични паркове и заводи. Когато има работа и високи доходи, не мислим за глупости“, посочи още Борисов.

Премиерът каза и че ръководството на завода му е споделило, че най-голямата трудност в момента е намирането на работна ръка.

Помолен от медиите да коментира думите на турския посланик у нас Хасан Улусой за изучавано на турски език, премиерът Борисов заяви, че ще поиска още сега посланикът да изясни думите си, за да не стават спекулации и добави, че не му е работа да дава съвети. „Да кажеш на една държава задължително да изучава език, при положение, че ние сме се произнесли в парламента ясно и точно“, подчерта премиерът Борисов. Той обърна внимание, че в образованието имаме много ясни програми. „Който желае, може да учи турски по всякакъв начин“, отбеляза премиерът и добави, че у нас младите хора учат много езици. „Колкото повече, толкова по-добре“, подчерта той. „Работа има колкото искате, но трябва квалификация. Затова въведохме и дуалното обучение, и курсове за преподготовка“, каза още министър-председателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК пожарникара "БУДА" ЛЪЖЕ
11.05.2019 11:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати