Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Някой трябва да поеме отговорност за "Нексо", наглостта им е безгранична

Политика

Бойко Борисов: Някой трябва да поеме отговорност за "Нексо", наглостта им е безгранична

Бойко Борисов: Някой трябва да поеме отговорност за Нексо, наглостта им е безгранична - Tribune.bg
Снимка:

„На базата на документи от НС е видна стабилна евроатлантическа конструкция, затова считах, че ако се даде мандатът  на ДБ има реален шанс лидерът да стане премиер, но те не искат. Христо Иванов е много притеснен от въпроса за правителство, защото за първи път му се дава възможност да носи отровност. В същото време прочетох какво е казала Илияна Йотова, че мандатът би се дал на партия, която ще продължи политиката на  служебното правителство. По моята логика това може да е БСП. В същото време пък Стефан Янев е два пъти служебен премиер на правителства на Радев”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща в Ямбол.

Той подчерта, че на ГЕРБ не им остава нищо друго освен да изчакат връчването на мандатите в понеделник. Борисов бе категоричен, че принципно няма как ГЕРБ да даде подкрепа на БСП, но третият мандат трябва да се експлоатира. Той коментира, че вече не е нормално за пети път да се провеждат избори. „Представите си тези 80-100 милиона да влязат в Ямбол, толкова струват изборите”, каза той. Борисов допълни, че според него при още едни неуспешни избори ще трябва промяна на политическата система.

„Държавата гори и всички трябва да преглътнат егото си в нейно име”, подчерта той.

Борисов обобщи, че  избирателите на ПП вече  разбират, че са се облагодетелствали. „Как избираш фирмата на своя приятел и я водиш в МС и му даваш цялата енергетика? Това ли е ценност”, запита той.

Бойко Борисов коментира и разследването свързано с аферата Nexo:

"Пет служителки с будна гражданска съвест даряват по 20 хиляди лева за „Демократична България”.  Нямаше ли някоя от тях, която да дари 19 хиляди? При заявките, които дадохме, че ще подкрепим партията, не ми остава друго, освен да поема цялата вина за Nexо. Логиката  им сега е , че понеже Тома Биков, Петър Николов от СДС  и Даниел Митов  са били заедно с Тренчев и Ананиев в една партия, трябва да поемат отговорност. Сега се опитват да се разграничат от Антони Тренчев, а някои трябва да поеме вината. Остава и ние да сме виновни и затова, от времето когато сме били заедно, защото бяхме в коалиция. Така, че ако няма виновен да ни го напишат и на нас”, каза още той.

По думите  на лидерът на ГЕРБ от днес опорката  е „кал и каскет”. Той допълни, че калта от „Нексо”  започва от „Капитал” по обвинение за измама и седем други щата предприемат разследване за измама. Калта идва от „Капитал”, а каскетите явно са от щатската прокуратура”, заяви Борисов.

"Винаги съм бил обективен човек. Не мога да не отчета, че последния месец се действа правилно. Вежди Рашидов се срещна с Ердоган, президентът Радев също и темата за миграцията бе поставена. Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази вина трябва да се поеме", заяви още Бойко Борисов.

Той отчете, че тази седмица парламентът е  приел 5 закона и две решения. „От тези 7 законодателни акта, 5 са внесени от ГЕРБ. Тези решения са много важни. Ние задължихме Министерски съвет да измени Плана за възстановяване и устойчивост и да гарантира бъдещето на ТЕЦ-овете в този район" ,обяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев. 

"Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лв., сега са 2,50 лв. Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на "Лукойл", с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Това са 2 млрд., разделени на 2 млн. шофьора. Всеки шофьор ще получи ваучер от 1000 лв.", каза още Добрев.

Бойко Борисов бе категоричен, че от както  "Промяната" я няма, бензинът е  паднал с 90 ст. „Отивате на бензиностанцията и го проверявате. Нито войната е свършила, нито отношенията в света са се подобрили. Обещахме. Не е лев, но са 90 ст.", каза лидерът на ГЕРБ. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети