Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов издигна най-одобряваният кмет в Пловдив (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов издигна най-одобряваният кмет в Пловдив (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

Бойко Борисов издигна най-одобряваният кмет в Пловдив (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) - Tribune.bg

Костадин Димитров има над 75% подкрепа като кмет на район в Пловдив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя кандидат-кметът за град Пловдив, районните кметове и листата за общински съветници.  

„През изминалите години мога много да изброявам за направеното от ГЕРБ за този град, детски градини, пречиствателна станция, стадиони и още много други", заяви Борисов, като припомни, че не е имало дори спортна зала. Има с какво да сравнявате последните три години, ако искате с града ви да стане това, което стана в държавата. Последните три години - нищо. Водния цикъл завърши с наши проекти, стадионите също. Тези, които се явяват сега и дават заявка за управление, управляваха и тогава", заяви още Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ обяви, че Костадин Димитров е кандидатурата на партията за кмет на Пловдив.  

По образование Димитров е магистър по математика, завършил пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

Кмет на район „Тракия” – Община Пловдив трети мандат – 2011 – 2015 г., 2015 – 2019 г. На Местните избори на 27.10.2019 г. е избран за районен кмет на първи тур с над 60 % от гласовете.

Преди това е работил като заместник-кмет в район „Централен” и в частния сектор.

Не малко са и постиженията му в спорта, като  вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF.  

Дългогодишен състезател по таекуон-до ITF – републикански шампион, член на Националния отбор, международен инструктор и международен съдия, майстор по таекуон-до ITF, треньор на много европейски и световни шампиони, организатор на Световното първенство по таекуон-до ITF 2015 г. и на Световното първенство по таекуон-до ITF 2019 г. в Пловдив и др.

Запитан дали има проведена социология по отношение на подкрепата към Костадин Димитров, Борисов заяви: Социологията за мен е това, което е направено.  

Въпреки това социологията сочи, че над 75% от пловдивчани дават своята подкрепа и одобрение за Костадин Димитров.  

„Искам да благодаря на г-н Борисов за доверието, на членовете на партия ГЕРБ-Пловдив и отборът, който стои до мен“, заяви Димитров. Той отчете, че за разлика отпреди няколко години, сега всеки град може да провежда спортни състезания, защото има изградени зали.  

„Всички виждат, че кандидатите на нашите некоалиционни партньори са обявени преди месеци и вървят само надолу. В София е направено толкова много, че все ще се намери една плочка, която да покажат“, заяви Борисов и допълни, че за столицата ще говори идните дни.

Той призова да се води една позитивна кампания, да се показва направеното, без лични квалификации и обиди.  

На въпрос защо ГЕРБ изчаква до последния момент, за да обяви кандидат-кметовете, Борисов заяви: „Защото винаги търсим и по-добро“. Лидерът на ГЕРБ допълни, че знакови лица за Пловдив като Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Атанас Узунова и много други са дали своята подкрепа за кандидат-кметът на ГЕРБ Костадин Димитров.

На брифинга бяха обявени и кандидатурите за районни кметове на ГЕРБ в Пловдив. На пет от районите са нови лица, трима са от младежката организация на партията. Те са следните:

За район „Централен“ - Георги Стаменов; За район „Тракия“ - Георги Гатев; За район „Западен“ - Ангел Славов; За район „Южен“ - Атанас Кунчев; За район „Северен“ - Илиян Лалев; За район „Източен“ - Емил Русинов;


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети