Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Оптимист съм за третия мандат, ако Радев избере ДБ

Политика

Бойко Борисов: Оптимист съм за третия мандат, ако Радев избере ДБ

Бойко Борисов: Оптимист съм за третия мандат, ако Радев избере ДБ - Tribune.bg
Снимка:

 „Настояваме от Руската федерация да спрат да изнудват и заплашват журналиста Христо Грозев. Той е изключителен разследващ журналисти  и наш приятел. Руският посланик трябва да бъде предупреден да спрат с този шантаж. Ние с нашите евродепутати сме информирали още днес за това,което грози като заплаха. Твърде много станаха случаите на репресирани руснаци. Ето вчера един бизнесмен се депресирал и скочил от прозореца в Делхи", каза Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Монтана. 

Лидерът на ГЕРБ посочи, че предстои една много трудна година. „Не трябва да се допусне и в градовете да стане това, което стана в държавата”, заяви Бойко Борисов.  Той бе категоричен, че когато ГЕРБ лидира процеса в Народното събрание биват приемани 16 закона, 8 ратификации, а на първо четена 21 закона. За същото време предишното НС е приело три закона и 4 ратификации.

„Правят впечатление огромните евроатлантически мнозинства, които се правят в този парламент. Всяко гласуване е между 158 и 175 гласа” за” от 240. Това са огромни мнозинства”, допълни лидерът на ГЕРБ. Той даде пример с гласуването за военната помощ за Украйна.

„Считам, че вторият мандат няма да бъде изпълнен защото в последните дни ПП изпаднаха в изолация с бруталните си предложения, необмислени във всичко и тук за радост системните партии приемаха или спираха популистки закони с много добри мнозинство. Прави ме оптимист, че третият мандат с правилен избор на президент ,особено ако е посока ДБ ще има шанс да се направи правителство”, заяви Бойко Борисов.

Той посочи, че в петък са приети важни закони, свързани с така наречените закони за трудовата миграция и трудовата мобилност. „Това дава възможност да оберем високо квалифицираните работници и от трети страни”, допълни той.

„Четирите партии ДБ, ДПС, Български възход и ГЕРБ направиха много за България и едно подобно правителство с такова мнозинство зад него може изведнъж да направи България много стабилна. Петък, четвъртък бяха дни в които българският парламент и системните партии действаха разумно и не се подаваха на популизма да се правят сватбарски бюджети”, обобщи той.

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ са направили много отстъпки в посока стабилизиране на държавата. "Не забравяте ,че след празниците идват делниците", каза Борисов. Той бе категоричен, че идващата година ще е много трудна. „Светът лети към рецесията, ще има безработица, отлив на инвеститори  и в същото време мигрантите напълниха страната”, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети