Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Осигурихме над 11 милиарда лева по време на мандата за развитие на земеделието

Политика

Бойко Борисов: Осигурихме над 11 милиарда лева по време на мандата за развитие на земеделието

Бойко Борисов: Осигурихме над 11 милиарда лева по време на мандата за развитие на земеделието - Tribune.bg
Снимка:

„Осигурихме над 11 милиарда лева по време на мандата за развитие на земеделието, като само през изминалата година дотациите са за повече от 3 милиарда лева“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в стопанство за отглеждане на биволи.

Благодарение на последователната политика на правителството през последните 4 години бяха постигнати нарастване на стойността на продукцията в сектор животновъдство с 1,8% и устойчиви нива на Брутната добавена стойност от отрасъла в рамките на около 4 млрд. лева годишно. В рамките на миналата година сектор „Животновъдство“ получи подпомагане в размер на над 315 млн. лв. Животновъдите имаха възможност да кандидатстват и по извънредната мярка за COVID-19, която бе с финансов ресурс от близо 80 млн. лв.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева подчерта, че от 19 април т. г. е предвидено да стартира приемът на проектни предложения по подмярката за инвестиции в земеделските стопанства, която е една от най-атрактивните в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. В момента по нея тече обществено обсъждане. А през следващите два месеца земеделските производители ще бъдат подпомогнати с над 650 млн. лв., съгласно индикативния график на фонд ,,Земеделие“.                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати