Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов от Търговище: Ако няма правителство ни чакат още две години застой

Политика

Бойко Борисов от Търговище: Ако няма правителство ни чакат още две години застой

Бойко Борисов от Търговище: Ако няма правителство ни чакат още две години застой - Tribune.bg
Снимка:

„В тези региони винаги започвам с етническата толерантност и се радвам, че в листата има и доктори, археолози, хора от етнически произход“, заяви лидерът на ГЕРБ пред членове и симпатизанти на партията в Търговище.

„От нас се очаква да вдъхваме оптимизъм, а всеки ден ни заливат с притеснение. Алгафари ви каза как ги обвиниха за горивата, докато ги плашеха тях ви взимаха всеки ден по един лев от джоба. В деня в който си отидоха цената падна с 1 лев. Българина обаче безропотно си плащаше по 4 лева, защото ние ви посочваме как ви отиват парите. В момента по същия начин действат с веригите“, заяви Борисов. Той допълни при разговор с един голям производител на хляб, който му казал, че големите вериги му изкупуват произведеното на 70 стотинки, а в големите вериги се продава три пъти по-скъпо.

Лидерът на ГЕРБ отчете и фалирането на банки по света, които са раздавали пари без обезпечения, като сравни случващото се и в нашата страна. „Асен Василев вчера при Цветанка Ризова каза цифри които не отговарят на истината. Оставих ги и вчера на медиите, ще ги оставя и днес. Всяка седмица фискалния резерв се обновява, данните показват, че е 12 милиарда, а според Василев са 16 милиарда, разликата е 4 милиарда. Той пропусна каже, че тази година бе изтеглен още един заем от 3 милиарда лева“, заяви Борисов и припомни, как по времето на ПП всеки понеделник се теглеше заем.

Велкова потвърди 7% дупка в бюджета: Свиват разходите, увеличават някои данъци

„Едно време имаше измамници, които продаваха тигани и тенджери, та те ви продадоха всичко това и голяма част от хората го хванаха. Ако спечелим изборите от първия ден ще трябва да започнем да събираме тези 12 милиарда, а когато ни свърши мандата 1 милиард беше заделен за Хемус, но вече ги няма. Гордостта на ГЕРБ беше, че 10 години държахме най-ниския данък в ЕС. Бюджета, който искаха да вкарат, а ние удължихме стана благодарение на ДБ, ДПС, Български възход и на ГЕРБ. Сега ДБ са със същите тези, които причиниха това в една коалиция“, каза още Борисов и отчете, че с новите искания всеки един бизнес ще трябва да плати с 30% повече данък. Ще поискат да върнах 20% ДДС на туризъм и ресторанти, които едва оживяха по време на коронакризата. Всичко това ще платят белите, честните фирми, които водят индустрията

„И това предложение ще влезе в парламента в началото на април като новия проектобюджет“, каза още Борисов и допълни, че идват и падежи по стари заеми, което още повече ще стопи фискалния резерв. Единствено Сребърния фонд и този за АЕЦ Козлодуй не могат да се пипат, нищо друго не остава. „Още поне две-три години застой. Помните как ви казвах, че ще дойде време да се вдигат данъците, защото няма как с 10% да се плащат огромните социални плащания.

Николай Василев: Асен Василев има латиноамериканска логика за финансите

„Ние няма да позволим вдигането на данъците и няма да го гласуваме. Ако няма стабилна и ясна коалиция, ние няма да приемем бюджет, защото няма партия, която да се кара с бизнеса или да увеличава данъците. Накрая ще спре да се строи в България, за да може да се дават парите за социални плащания, това предизвикаха те. Вместо да работим ние ходим от зала в зала през три-четири месеца, а хората усещат през джоба си всичко което става. Затова трябва редовно правителство, което да удържи всичко това. Защото в доклада се казва, че ако не се направят тези неща идва МФВ и те ще орежат всичко“, заяви Борисов и допълни, че е абсолютно безотговорно.

„Само чакам да ми дадат запис, където Асен Василев казал, че американците ще ми сложат Магнитски, ако не ги подкрепя за правителство. Как си представяте да оставя всички тези хора, които ме гледат с надежда. Хората ме познават и винаги съм бил известен като най-дисциплинирания премиер. Винаги сме давани за пример за справянето с мигрантската криза, ковид кризата, до нас Гърция фалира – ние не усетихме. А сега е съвсем друго и Асен Василев вчера казал, че българите забогатяха. Вие може да сте забогатели, но хората не са“, каза още Борисов.

Кузман Илиев: Заем от МВФ е клеймо, което означава, че инвеститорите забравят за България

По отношение на войната, Борисов отчете че е все по-близо до Черно море и кръвопролитна. Той отчете, че се повишава търсенето на имотния пазар от страна на украинци. „Трябва да се помага на Украйна, за да се спре агресора. Затова започнах с етническата толерантност и трябва да я пазим. Всеки в ГЕРБ дали е християнин, мюсюлманин, католици, има излаз до депутат, кмет, областен управител и така трябва да бъде“, подчерта още той.

Борисов не пожела да влиза в подробности относно разкритията на прокуратурата днес, но припомни, че в момента когато ГЕРБ вкара България в чакалнята на еврозоната започнаха протестите и компроматите. И въпреки всичко това ГЕРБ е първа политическа сила.

Списък със заплашвани магистрати е открит при разследване срещу престъпна група

„Ако не се спре това падане последиците ще продължат да стават лоши, затова трябва да се стегнем и да работим“, подчерта още Борисов и изрази надежда да има вразумяване, а в противен случай се върви към един нов вид управление. Но независимо от това трябва мерките отново ще трябва да бъдат приложени. „Ние за съжаление две години се държахме наивно като деца, гледахме как ни мамят и продължават да го правят“.

Той допълни, че ако един ден дойде МВФ първото нещо, което ще искат да продадем ще е „Балкански поток“, който носи само дивиденти. „Аз знам как да стане, трудно, но знам как да се измъкнем от поредната криза“, каза още Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати