Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Отдавна предупреждаваме да не се влиза в дългова спирала

Политика

Бойко Борисов: Отдавна предупреждаваме да не се влиза в дългова спирала

Бойко Борисов: Отдавна предупреждаваме да не се влиза в дългова спирала - Tribune.bg
Снимка:

„Бюджетът още не е внесен, не знаем нищо за поемане на дългове.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Благоевград, където е за среща с актива на партията. На нея се представят кандидатите за кметове, общински съветници и кметове на населени места.

 „Не сме съгласни. Никой не ни е питал нас. По-добре да вдигнем лошия дефицит, отколкото да взимаме нов външен дълг", каза Борисов.

„Отдавна предупреждаваме да не се влиза в дългова спирала. 3% дефицит означава с 3% да ви е празен джобът. Това е нещо много лошо. Това са милиарди, които нямаме. И към тях имаме по-лоша събиераемост. И ако към това прибавим още 5-6 млрд. нов дълг, аз не съм съгласен", обясни той.

На въпрос дали това може да разклати сглобката, той каза: „Една дългова спирала разклаща държавата. Правителства много. Когато финансите на държавата са зле, тогава катастрофите са неизбежни. Затова толкова предупреждаме.“

„Надявам се след изборите Асен Василев да дойде не само в парламентарната комисия, но и при парламентарните групи, които са го подкрепили - и да каже защо по-малко е събираемостта“, сподели още Борисов.

Още не сме видели изчисленията, но предвиденият дефицит е в рамките на 3%, а при нас имаше излишъци, припомни той.

Влезем ли в дългова спирала, става страшно, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети