Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Отдавна съм депозирал отказа ми от имунитет (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов: Отдавна съм депозирал отказа ми от имунитет (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Отдавна съм депозирал отказа ми от имунитет (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

При разговорите със Зеленски научихме отново, че България е изнасяла огромни количества оръжия последните години, но с посредници, заяви още лидерът на ГЕРБ

„Отдавна е депозиран отказа ми от имунитет - тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков и днес вече го е завел“.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борсов се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ с думите: Благодарение на това, че бяхме лидери по отношение на съдебната реформа, както беше заложено в Плана за възстановяване ЕК преди два дни предложи механизма да отпадне за България. Лидерството беше на ГЕРБ и благодарение на това се случи. Така, че е имало смисъл да направим правителство и некоалиционно мнозинство.

„Идването на президента Зеленски се случи на базата на компромиси, да отстъпим нашия мандат, за да се създаде правителство, иначе това нямаше да се случи.

Искам да благодаря на Делян Добрев и Христо Гаджев, защото благодарение на тяхната изключително бърза работа последните няколко дни по време на комисии и в зала, ние сформирахме огромни мнозинства относно декларацията в подкрепа на Украйна за членство в НАТО, деблокирането на резерва, както и за реакторите за АЕЦ „Белене“, които за съжаление не може да се ползват“.

Той уточни, че това влиза в пълен унисон за виждането на ГЕРБ за допълнителни, съвременни реактори за АЕЦ „Козлодуй“.

„Не беше честно ние да пазим кворума и да участваме в комисиите, а някой да тичат и да си правят селфи“.

Борисов благодари на Мария Габриел за добре свършената работа. Той отчете, че премиера Николай Денков когато е благодарил на правителството на Кирил Петков и Асен Василев е пропуснал вицепремиера Корнелия Нинова, защото от вчерашните разговори е станало ясно, че България през последните години е изнасяла огромни количества оръжия. „Как е прикривано, вероятно през концесионерите, оставам на интелигентността на българските граждани. Факт е, че е изнасяно огромно количество оръжие, не директно към Украйна, а чрез посредници, което е тяхната специалност. Всъщност това, което се случи и вчера е, че елиминирахме посредниците“.

Борсов заяви, че по време на срещата със Зеленски настроението е било много добро, като лидерът на ГЕРБ и Кирил Петков са показали, че могат да работят заедно.

„Това беше голям успех, особено след като видяхме и срещата на Зеленски с Радев. Аз съм убеден, че в момента няма човек в Европа и нашите евроатлантически партньори, където има съмнение затова колко стабилно България стои в семейство и колко нестабилно стои президентството“, заяви Борисов.

Той заяви, че дори е било отчетено, когато по времето на кабинета „Петков“ външният министър на Украйна Кулеба обикаляше коридорите не беше допуснат вътре в парламента, за да не се счупи коалицията с БСП.

„Повтарям сега няма коалиция, а механизъм за сътрудничество. Благодаря на президента Зеленски, че се срещна и с опозиционните партии в лицето на ИТН и ДПС, които работиха и помагаха всички тези решения през последните дни да се случат“, заяви лидерът на ГЕРБ и благодари лично на Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов, които са били там. 

Лидерът на ГЕРБ изрази съжаление, че единствено у нас Зеленски не е бил поканен в Народното събрание, но това е зависело изцяло от тези, които са правили програмата.

„Струваше си да направим правителство и да изведем България на позицията, която е направила своя цивилизационен избор. Да ми прощават компромисите, но в името на България това беше по-важно. И към днешна дата, решението на комисията и присъствието на Зеленски е оценка, като трябва да направим всичко възможно това да удържи. Надявам се, когато дойде времето за ротация те да си удържат на думата. Ако в момента нещата не вървят, защото те се борят за колкото се може повече постове“, заяви Борисов.

По отношение на регулаторите лидерът на ГЕРБ, че предстои да се разберат, когато ПП отстъпят, че само техните кандидати са добри. 

По отношение местните избори и обявяването на кандидатурата от страна на ПП, Борисов коментира: Стана ясно какъв човек са издигнали. Не мога да давам оценка, наблюдавам социалните мрежи. Служил съм в пожарната по времето на ръководителите на 3-то, 4-то главно управление на Държавна сигурност и знам какви бяха. Мен не могат да ме заблудят и приказките за червените куфарчета не са мит. Аз още марширувах по плаца, когато се говореше за тези куфарчета“, завърши Борисов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети