Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров

Политика

Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров

Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров - Tribune.bg

Две години застой е ситуацията в държавата

Лидерът на ГЕРБ поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Причина за нея е  ситуацията със стадиона на "Ботев" в Пловдив. Той упрекна градоначалника на Пловдив, че се е отнесъл безотговорно към ситуацията: "Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем", заяви той.

Борисов допълни, че се е срещнал с фенклубовете и на "Ботев", и на "Локо" Пловдив. И двата фенклуба са поели ангажимент да изпратят свои хора, които да наблюдават и съгласуват съответно плащанията.

"Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Защото ние не го правим стадион на ГЕРБ. И ще го направим - със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Каквото сме обещали, сме го направили. И заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си - или с болнични, или в отпуска. И  всеки път - едно и също: "Още пари. Още пари". Осигуряваме. Но става още по-лошо", допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че Димитров е направил и добри неща в общината. Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че в партията не се делят но добри и лоши, но Здравко Димитров е загубил доверието на хората.

Лидерът на ГЕРБ коментира и предстоящите избори:

"Ако искате да се повтори ситуацията от предните две години, гласувайте пак за ПП и ДБ. Представете си общинските съвети, ако са 50 на 50 няма да мине едно решение. Ситуацията е две години застой”, обобщи Борисов.

Във връзка с честването в Скопие на 151 години от рождението на Гоце Делчев, лидерът на ГЕРБ коментира, че е недопустимо да има забранителни списъци на български граждани от страна на РСМ.

"Днес разбирам за забранителни списъци на хора и български журналисти за Македония. Това е недопустимо. Това е провал във външната ни политика, доведен от Кирил Петков и Асен Василев. Те залъгваха обществото как ще фъркаме от София до Скопие, пък един път не кацнаха. Че ще правим магистрали от София до Скопие. Нищо. Нула. Кой го допуска това?!".

Той призова ПП и ДБ да кажат дали биха се коалирали отново с БСП.

„Нека ги чуем, какво ще кажат по въпроса, защото действително БСП са по-системна партията от „Продължаваме промяната”. Ние с БСП имаме идеологически различия. Представям си, как Христо Иванов и Асен Василев ще правят бюджет”.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети