Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов посети новото рибарско пристанище в Бяла

Политика

Бойко Борисов посети новото рибарско пристанище в Бяла

Бойко Борисов посети новото рибарско пристанище в Бяла - Tribune.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отиде в Бяла. В морския град кметът Пеньо Ненов му показа новото рибарско пристанище. „Това е един от най-успешните ни кметове“, заяви Борисов.

В Бяла стартира значителна реконструкция и разширение на рибарското пристанище „Чайка“, което се очаква да стане най-голямото рибарско пристанище в България. Проектът, с бюджет от около 37 милиона лева, включва изграждането на 400 лодкостоянки и укрепване на бреговата линия, за да се предотвратят свлачища. Тази модернизация ще подобри условията за рибарите и ще увеличи капацитета на пристанището, което има важно значение за региона.

Очаква се проектът да приключи в рамките на три години, като първата стъпка е свързана с укрепване на брега, което ще осигури стабилност за бъдещите съоръжения.

Финансирането и одобрението на проекта за реконструкция на рибарското пристанище в Бяла започнаха по време на правителството на Бойко Борисов, когато се подготви Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Проектът е финансиран именно чрез тази програма, както и чрез Стратегията за водено от общностите местно развитие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети