Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: ПП/ДБ са в изолация. Мислите, че ще подпиша празен чек?

Политика

Бойко Борисов: ПП/ДБ са в изолация. Мислите, че ще подпиша празен чек?

Бойко Борисов: ПП/ДБ са в изолация. Мислите, че ще подпиша празен чек? - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта успехите на партията в Шумен -  заводи, пречиствателна станция и стотици милиони инвестиции в инфраструктура. Той отбеляза, че бъдещето на Варна, Шумен, Търговище, Разград без АМ „Хемус“ ще замре.

„Две години - нищо. Закарайте ни да видим нещо направено, как се строи, да видим мостра, еталон - но няма, нула”, призова той.

„Хората вече знаят какво е инфлация, а преди не знаеха, а сега 40-50% инфлация. Като ви казват, че са вдигнали пенсии, без да пипат данъците това е лъжа, защото инфлацията е един скрит данък. Затова призовавам президента Радев да извади финансите на държавата. Дефицитът е огромен, а приходите малко”, заяви лидерът на ГЕРБ. 

„Никога не съм излъгал избирателите и помня как преди години казах, че няма да вдигам пенсиите. Тогава ми казаха, че съм луд. Аз обаче не искам да фалирам децата на пенсионерите. Хората затова се събират, защото очакват да върнем нещо стабилно. Имаме много добра програма, направена от нашите експерти по сектори”, обяви Борисов.  Той потвърди, че биха могли да направят кабинет с всеки, който приознае програмата на партията.

Лидерът на ГЕРБ засегна и темата с офиса на Харалан Александров: 

„Изкараха, че при Харалан Александров сме се събирали да правим уйдурма, но шарлатан си е шарлатан”, заяви той като подчерта, че в първия момент се е подразнил, но впоследствие се е оказало, че там ходят  Кирил петков, Асен Василев и Христо Иванов. 

„Те си лъжат, лъжат и не казват, че и те са били в същия този офис”.

Борисов попита защо отново да се ходи на избори: 

„Мога да кажа като Атанасов, че ако не сме първи отиваме на избори. ПП/ДБ са в изолация, с никой не могат. Или мислите, че ще ви подпиша празен чек? Залата ще ме бие с камъни, ако ви подкрепя. Ако сме разумни ще говорим по програми, за инфлация, война, обедняване... Правителство на малцинство може да се направи, ако всичко в държавата ти върви”, потвърди лидерът на ГЕРБ. Той бе категоричен, че при управлението му  бюджетът е бил на излишък и са трябвали финанси, с които да се посрещат кризи. 

По повод цените във веригите, Борисов каза, че като са наша територия ние определяме, защото не е нормално да се продава с толкова голяма надценка, дори на някои стоки тя е 100%.

„Сега веригите ни изсмукват парите и все говорим, че нямаме пари. Трябва стабилно правителство, работа по Плана за възстановяване, който „умните” две години не можаха да оправят”.

„Първи ли сме ще намерим начин да вървим напред”, категоричен беше той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати