Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Правителството да обясни за териториалните планове. Да не слагат каруцата пред коня

Политика

Бойко Борисов: Правителството да обясни за териториалните планове. Да не слагат каруцата пред коня

Бойко Борисов: Правителството да обясни за териториалните планове. Да не слагат каруцата пред коня - Tribune.bg
Снимка:

“Правителството не трябваше да праща заместник-министър, на когото не му знаем името, да обяснява за териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони. Двата основни въпроса са заместващата мощност при спирането на въглищните централи и запазването на работните места". Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента относно териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони и индикативния списък с фирми - потенциални инвеститори за региона на Стара Загора. 

"Планът, който не сме видели, би трябвало да решава тези въпроси. Искам да призова правителството бързо да обясни какво ще се случи там, а не да слагат каруцата пред коня с фирмите”, каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че очаква на местните избори трите партии - ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС да имат най-много общински съветници и кметове.

„И вчера ви казах, намираме се в уникална ситуация, едновременно трябва да помагаме на Асен Василев за бюджета, съгласихме се да го отложим с 10-15 дена, да водим заедно политика в парламента, а да отправяме послания към избирателите колко е лошо да изберат техен или наш кмет. Много деликатност, много такт и внимание за по-важната цел - да има редовно правителство, като в същото време да не допуснем хаос в общините. Затова моят краен резултат, който би бил отчетен - трите партии, които участват в „некоалиционната сглобка“ като блок да имат най-много кметове и общински съветници. Това ще препотвърди правителството“.

Борисов съобщи, че ГЕРБ са се съгласили да се отложи гледането на бюджета за догодина. Заяви обаче категорично, че няма да се допусне грешката да не се изговорят предварително параметрите. По-рано стана ясно, че в деловодството е внесено предложение крайният срок за бюджета да е 15 ноември, а не 30 октомври, както е по принцип. ГЕРБ обаче няма да подкрепят 20% ДДС за ресторантьорите, нито идеята за „бонус-донус“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети