Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Предлагаме партийната субсидия да стане по 1 лев на глас

Политика

Бойко Борисов: Предлагаме партийната субсидия да стане по 1 лев на глас

Бойко Борисов: Предлагаме партийната субсидия да стане по 1 лев на глас - Tribune.bg
Снимка:

В момента размерът ѝ е 11 лева

Партийната субсидия да падне драстично – до 1 лев на получен глас. Това ще предложи правителството на Бойко Борисов. „Вкарваме закон за 1 лев на глас партийна субсидия“, съобщи премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Борисов след разговор с парламентарната група на партията. В момента размерът на субсидията е 11 лева.

„Много се наслушахме на популизъм. Ще стане накрая като в Чехия, в много страни, милиардерите да са и премиери. Няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмените. Но нали знаете, в една лудост, който се обяви срещу лудите, сам го обявяват него за луд. Затова вчера взехме решение на Министерски съвет, издадохме постановление, входирахме го снощи в парламента, сутринта се събрах с групата, за да го защитят и вкарваме закон за 1 лев субсидия“, обясни Борисов.

И допълни:“ Спестените пари ще ги даваме за ясли и детски градини. Да видим тогава как ще се оправят партиите през следващите години, как ще плащат на изборите, как ще плащат на социолози, политолози и всичко останало. Няма да търпя повече върху ГЕРБ да се упражнява, който и да било. Толкова са ми ясни тези игрички, те да са хубавите, едва ли не, ние да имаме интерес. Аз бих на изборите като кмет без един лев, без партия, без нищо.“

По думите му преди години в парламента са надделели някакви сили във времето, когато е имало подобно предложение. „Затова, за да не сме голословни – постановление на Министерски съвет, входирано, промяна в закона, числото 11 става 1. Ясно и точно“, обясни премиерът.

Той коментира и предложението на БСП за данъчните облекчения. „Логичният въпрос е – Защо не го направиха докато бяха на власт?“, попита Борисов. 

Андреа Драганова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Поредната демагогия Вместо да си подаде оставката крадливия.Горанов во.главе с мафиота Борисов, тъй като не спазват закона за държавния бюджет, те предлагат популистки закон, за да може олигарсите да си вкарат в партийните касички паричките и да ги изперат.
06.06.2019 11:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати