Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов представи плановете си за Околовръстния път в София и как да се решат проблемите с трафика (ВИДЕО)

Политика

Борисов представи плановете си за Околовръстния път в София и как да се решат проблемите с трафика (ВИДЕО)

Борисов представи плановете си за Околовръстния път в София и как да се решат проблемите с трафика (ВИДЕО) - Tribune.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи плановете си за Околовръстния път в София и как да се решат проблемите със задръстванията в един от най-натоварените участъци, този при Овча купел.

Той планира чрез тунел близо до НБУ да свърже южната дъга от околовръстния път с магистрала "Люлин". Сега т.нар. околовръстно преминава в сравнително тесния бул. "Никола Петков", пресича се с бул. "Цар Борис Трети" и се образуват големи задръствания. Според Борисов старият вариант, подготвен от ГЕРБ, вече не може да се осъществи заради голямото натоварване от автомобили. Затова той даде нов, който по думите му може да се реализира за 2 години, без да се затварят булевардите, както е предвиждал първият проект.

"Ако се стигне до стария вариант, с много сложното съоръжение, това е минимум 2 г. С голям зор година и половина. Представете си бул. "Борис Трети" да бъде затворен, плюс околовръстното, с това движение и международния трафик. Това не работи", каза Борисов и показа "опростено и скицирано" как си представя новия план.

Той предвижда тунел до бензиностанцията на Горна баня, разширение с три ленти до метростанция "Мизия", а след това и мост.

„Докато строим Околовръстното всичко ще си работи, по този път ще минават линейките и пациентите за детската болница“, отчете още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ възложи на Йорданка Фандъкова да се свърше с Васил Терзиев като колеги, а той поема ангажимент да говори с правителството, което и да е то. Борисов възложи и това да са темите на софийската организация на партията, какво ще се направи за хората, защото достатъчно време е загубено, вече четири години, в които нищо не е направено. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети