Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов пристигна на конгреса на ЕНП в Букурещ (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов пристигна на конгреса на ЕНП в Букурещ (ВИДЕО)

Бойко Борисов пристигна на конгреса на ЕНП в Букурещ (ВИДЕО) - Tribune.bg

Започна конгресът на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ. „Още в самото начало разговарях с редица колеги от цяла Европа. По-късно ще се срещна и с председателя на ЕНП Манфред Вебер. Основната задача пред конгреса, който събра над 2000 делегати от 44 държави, е да обсъдим стратегията на ЕНП за предстоящите европейски избори и да изберем нашия водещ кандидат“, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при пристигането си на големия форум.

Лидерът на ГЕРБ ще има изказване през втория ден от конгреса, а вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще има реч и в двата дни.

Припомняме, че Борисов и Мария Габриел са на двудневно посещение в Букурещ, където се провежда конгрес на Европейската народна партия. Делегатите са над 2000 и са от 44 страни. И в четвъртък продължават срещите на Борисов с колеги от европейската партия.

Основен акцент в конгреса е откриването на предизборната кампания за вота през юни. Домакин на събитието е румънската Национално-либерална партия (НЛП), която е част от семейството на ЕНП.

Гости на конгреса са председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, председателят на Европейския парламент Роберта Мецола, държавни и правителствени ръководители на 11 страни (Румъния, Финландия, Люксембург, Швеция, Кипър, Австрия, Ирландия, Гърция, Хърватия, Полша, Литва), 178 членове на Европейския парламент и десет членове на Европейската комисия, които са част от политическото семейство на ЕНП.

На събитието присъстват и български евродепутати, които принадлежат към групата на ЕНП. На събитието присъстват и европейски лидери извън ЕС, членове на ЕНП, като президента на Република Молдова Мая Санду и президента на Швейцария Виола Амхерд. Сред участниците са и бившият президент на Украйна Петро Порошенко и лидера на опозицията в Беларус Светлана Тихановска.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети