Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: „Промяната“ ни отдалечи на хиляди километри от Шенген и от Еврозоната

Политика

Бойко Борисов: „Промяната“ ни отдалечи на хиляди километри от Шенген и от Еврозоната

Бойко Борисов: Промяната ни отдалечи на хиляди километри от Шенген и от Еврозоната - Tribune.bg

„Когато отново станем държавата, гарантираща външните граници на Европейския съюз, всичко ще се случи. „Промяната“ ни отдалечи с хиляди километри от Шенген и от Еврозоната. България незабавно трябва да има редовно правителство.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на форум в София, посветен на Шенген и Еврозоната.

Трябва да гарантираме на нашите партньори в Австрия нулева миграция, заяви Борисов и припомни, че в Германия и Холандия контролът на границите се връща.

„Контролът на границите се връща заради некадърници, които управляват външните граници на ЕС, а те са на много места“, посочи причината лидерът на ГЕРБ и припомни за визитата на Дейвид Камерън на българо-турската граница: „Ние бяхме за пример! Английският премиер дойде на границата, за да ни даде за пример на ЕС. Благодарни сме на европейското ни семейство, което даде 300 млн. лева да си дооборудваме границата. Затова се прие моята доктрина, изнесените центрове за миграция да са в Турция, в Африка – да не са на територията на ЕС. Затова пазех дружбата с Турция, заради ЕС. Сега Балканският път работи. Всеки ден или през ден, обикновено при катастрофи – по 9, по 10, по 20 нелегални мигранти“, каза още Борисов.

„Не ви говоря в бъдеще време, говоря днес какво трябва да се направи и знам как да го направя“, обърна се Борисов към участниците във форума, организиран от Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес (БСК), съвместно с Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

Според лидера на ГЕРБ, загубите са естествен факт от това, което се прави в България последните няколко години.

„Искам отново да станем държавата, гарантираща външната граница и всичко ще се случи“, каза той. Според него няма ли стабилно правителство и ясна политическа отговорност, ще се търсят други виновни.

„Ако ГЕРБ управлява няма да сменя шефа на Гранична полиция, но ще го подкрепя с политическа воля“, даде заявка Борисов.

„Що се касае до Еврозоната – там същата работа – всички критерии от България са покрити“, заяви Борисов и призова хърватският министър-председател Андрей Пленкович да си провери записките.

„В европейското семейство обичат България“, добави Борисов и добави, че  България трябва да бъде дисциплинирана и да изпълнява ангажиментите си".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети