Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов разпореди на хората си в Пловдив да обжалват по казуса с Панаира

Политика

Бойко Борисов разпореди на хората си в Пловдив да обжалват по казуса с Панаира

Бойко Борисов разпореди на хората си в Пловдив да обжалват по казуса с Панаира - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Борисов лично е разпоредил в телефонен разговор с кмета на Пловдив Здравко Димитров още тази вечер да обжалва пред Окръжния съд в града увеличаването на капитала на дружеството „Пълдин Туринвест” във връзка с казуса около собствеността на Пловдивския панаир. По настояване на Борисов кметът Димитров и администрацията му подават жалбата по електронен път още тази вечер, научи „24 часа”.

Освен тази жалба, кметът Здравко Димитров ще входира по електронен път пред Окръжния съд и втора искова молба. С нея градоначалникът ще поиска от магистратите спиране на вписването в Търговския регистър на увеличаването на капитала на “Пълдин Туринвест”.

Освен това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на общинските съветници от партията да инициират утре извънредна сесия на Общинския съвет в града. На заседанието съветниците от ГЕРБ ще предложат отмяна на решението за увеличаване на капитала на дружеството и приемане на варненските акции в него.

В разговора си с кмета и съветниците от ГЕРБ Борисов настоял нещата с Панаира да бъдат възстановени така, че да няма никакви съмнения, че някой лобира в полза на един или друг частен интерес и да бъде гарантиран общественият интерес.

След нареждането на Борисов от пловдивската структура на ГЕРБ обявиха, че общинските й съветници още утре ще инициират извънредна сесия. На заседанието те ще предложат отмяна на решението за увеличаване на капитала на „Пълдин Туринвест” и приемане на варненските акции в него.

Повече от месец в Пловдив текат протести срещу увеличаването на капитала на „Пълдин туринвест”, с което Георги Гергов ще стане собственик на над 79 на сто от акциите. Подозират го, че иска да затрие Панаира и да използва земята за строителство на жилищни сгради.

„Демократична България” е особено активна по въпроса. Христо Иванов поведе протест в Пловдив, обвиниха го, че прави втори „десант в Росенец”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети