Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов с коментар за интервюто на Трифонов и третия мандат: Нинова се радва като дете на играчка (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов с коментар за интервюто на Трифонов и третия мандат: Нинова се радва като дете на играчка (ВИДЕО)

Бойко Борисов с коментар за интервюто на Трифонов и третия мандат: Нинова се радва като дете на играчка (ВИДЕО) - Tribune.bg

Всички, като при мен, са ходили да клечат в офиса му, коментира лидерът на ГЕРБ

„Честит рожден ден. 14 години, а някой казват, че едва ли не сме партия на статуквото. Мисля, че с всеки изминал ден става ясно, ние сме го предвидили още преди месеци. Още на младежкия конгрес мисля, че казах, че тези няма да направят правителство. Тези ще направят всичко, за да може Румен Радев да управлява - без контрол. Това, че не се разбирали е пълна лъжа и измислица. Просто организирано го правят, за да може сега да се актуализира бюджета, за да може да доизхарчат и останалите пари. Нищо друго логично няма. Най-важния политически закон на едно правителство е бюджета. Чрез бюджета доказваш на избирателите дали си държиш на думата“, коментира Борисов.

Той подчерта, че именно в този закон трябва има за пенсионерите, за строителството, за медицинските работници, отбраната, МВР, земеделието, спорта – за всички. Образованието винаги на първо място, отчете още Борисов. Той запита кой ще носи политическата отговорност за приеманите сега промени в бюджета, когато догодина по това време има толкова, колкото ГЕРБ са оставили в хазната. „Първите лъжи на Радев бяха, че всичко било похарчено. Какво актуализирате тогава? Кои пари в момента преразпределяте? Кой ги е събрал тези пари? Това са от миналата година парите, данъците бяха отложени от март за юни“, подчерта бившият премиер.

Борисов припомни, как сега е станало модерно да се прави нещо без лидери, защото като се „издънят“ да може министрите да бъдат хвърлени в коша и никой да не носи отговорност. „Къде ви е политическата отговорност. Половин милиард лева за избори, избор след избор. Била скъпа демокрацията, но тя е и отговорност. И затова всяка една държава прави всичко възможно да се направят избори, всякакви коалиции, на малцинства, мнозинства“, заяви Борисов.

По думите му нищо не пречи и сега да се състави правителство, като даде за пример, че без проблем са се съставили комисиите, актуализират си бюджет. „Не знам, „Да, България“ каква консервативна партия ще кажат че са. Те вече са строго социалистическа, от това което виждаме“, заяви по повод на бюджета Борисов.

Той повдигна въпроса и за коментарите по повод интервюто на Слави Трифонов пред БНТ. „За съжаление това, което виждам не е в посоката в която трябва да се гледа и да му се търси отговорност. А главно какъв му бил вида и какво е състоянието му. Напротив, точно за това той заслужава уважение. За силата на духа, всеки от нас е бил болен, ходил е с патерици, знае колко е по-трудно да си вършиш работата или това, за което избирателите са ти своя глас“, обяви Борисов и подчерта, че интервюто на Трифонов правилно е било излъчено в БНТ, защото това е обществена телевизия. Според него правилно се е направило изключение за него, защото до вчера всичко е зависело именно от него.

„Аз не знам г-жа Нинова, тук в Перник казват, че се радва като дете на механична играчка. Корнелия взела мандата и вече е успешна. ИТН ти казват, че няма да съставят правителство, ГЕРБ няма да участват, „Да, България“, днес тя трябва да върне мандата. Какви усилия и разговори ще прави“, заяви Борисов. Според него обаче се бави времето, за да може да се актуализира бюджета. Той коментира, че е безумие да не се правят избори 2 в 1, само защото на Радев не му харесва. „Искам да го попитам на нас изгодно ли ни беше референдума на Слави Трифонов да го вкарваме заедно с президентските избор? Ананиев ми е свидетел, когато обсъждахме, че това не е изгодно за ГЕРБ. Аз казах, че вие искате да сложим ГЕРБ преди 50 милиона държавна пара? Сега те искат да минем половин милиард за избори, да объркаме народа да ходи три седмици на избори, само и само да спечели Радев. Видяхме какво могат да правят“, заяви Борисов.

Той отправи критики към служебното правителство и обяви, че не се справят нито в здравеопазването, строителството, отбраната се видя, финансите пълен крах, икономиката – пълен крах. „Нали имаха 500-600 инвеститори, да видяхте един в Перник. Плана за възстановяване, ако не го правеха на инат, вече да го бяха вкарали. Най-много ме дразни, като казват, че ще актуализират бюджета за бежанците. И тази глупост, която отбраната изговори, че ще пращат армията на границата. Все едно това са деца от първи клас. Представете си залавят група бежанци, ще стрелят ли по тях? Всичко отива в лагерите. А ние бяхме направили така, че да има нулева миграция“, подчерта Борисов.

Той припомни, че докато беше премиер е отишъл в Брюксел и е убедил колегите си, че като крайна външна граница на ЕС. „Ако си спомняте Манфред Вебер на границата, Виктор Орбан на границата, Дейвид Камерън, Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел. И донесох 360 милиона лева на България за границата. Сега те искат да взимат от бюджета, като не знам какво ще правят. Сега разбрах само, че нови центрове ще правят, само ще похарчат едни пари“, заяви Борисов и определи и външната политика на служебното правителство за пълен провал.

Борисов припомни, че в момента САЩ имат нужда да се помогне на военните им, за да им се оправят документите, като ГЕРБ биха подкрепили това в Народното събрание, което обаче този въпрос не повдига.

„Те сега говорят, че е важно да се гледат избирателите, нещо което ние отдавна казахме. Защо искахте да чегъртате тези хора? Как ще изчегърташ първата или втората политическа партия, третата или петата“, заяви още той.

Борисов се върна отново на интервюто на Трифонов, от което стана ясно, че точно както лидерът на ГЕРБ са го обикаляла, всички са ходили в офисите му, да му се молят и да коленичат. „Когато им е отказал, изведнъж стана лошо. Кога стана лош Слави Трифонов? Всички вкупом не работеха ли за Слави Трифонов, а сега е лош, защото не им кандиса за техни министри. Но стана ясно, че задкулисието в огромни размери. А уж те се бореха със задкулисието. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е бил при Слави Трифонов или Мая Манолова, беше ли обявено? Нали щеше всичко да е пред хората, пред медиите, публично и прозрачно. Не го разбрахме, снощи го разбираме. Ама и Кирил Петков и Асен Василев са се борили за постове и са били там. Няма лошо, обявете го. Няма нищо странно да се срещат лидери и да разговарят, но да го обявят“, заяви още Борисов.

Експремиерът коментира, че експертно правителство е немислимо. Нали самият Радев призовава лидерите да поемат отговорност, ама лидерите да не участват. „Съберете си кажете, Мая Манолова премиер, Корнелия Нинова вице премиер, Хаджигенов. Радев насъска народа един срещу друг. Срещна ме възрастен човек и ми казва: „Връщай се и бии тези гадове“. Аз му казах, че на нас война не ни трябва, ние вътрешно ще се избием. Ние така за враговете си не сме говорили“, заяви още Борисов.

Той призова да се намери обществен консенсус и хората трябва да спрат да се мразят. „Като прочетох какви неща пишат за Слави ми стана много криво, защото съм чел същите когато се повреди колесника на самолета, или пък когато се контузих. Пишеха същите тези хора“, заяви Борисов по повод тежките обвинения и коментари срещу Трифонов в социалните мрежи. 

„Желая ви на 24-тия рожден ден пак да ме поканите. За разлика от другите ГЕРБ си има лидер, има си заместници, има си областни ръководства и експерти. Мисля, че на фона на всички останали, въпреки чегъртането, изглеждаме като най-прогнозируемата, организира, добре структурирана и успешна партия. Готови сме за третите избори. Да връщат мандат и да приключва тази агония. Както ни подреди народа, ние ще се съобразим“, обяви още Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети